Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτη φορά σε δύο εβδομάδες πάνω από το 1% το 10ετές Bund

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, σημείο αναφοράς για την ευρωζώνη, είχε πέσει έως και στο 0,68% νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Πρώτη φορά σε δύο εβδομάδες πάνω από το 1% το 10ετές Bund

Οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν πάνω από το 1% για πρώτη φορά σε δύο εβδομάδες την Παρασκευή, καθώς οι αγορές συνέχισαν να εκτιμούν πώς θα είναι η επόμενη αύξηση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Τα στοιχεία της Τετάρτης έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ παρέμειναν αμετάβλητες τον Ιούλιο λόγω της απότομης πτώσης του κόστους της βενζίνης.

Η είδηση ήρθε ως ανακούφιση για τις αγορές, οι οποίες βλέπουν μήνα με τον μήνα υψηλότερο από τον αναμενόμενο πληθωρισμό, και οδήγησαν τις αποδόσεις των ομολόγων σε πτώση καθώς οι traders μείωσαν απότομα τα στοιχήματά τους για άνοδο 75 μονάδων βάσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, αρκετοί αξιωματούχοι της Fed αντέκρουσαν την αντίδραση της αγοράς, τονίζοντας ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να συσφίγγει τη νομισματική πολιτική μέχρι να σπάσουν οι πιέσεις στις τιμές. Αυτό ώθησε τις αποδόσεις των ομολόγων σε υψηλότερα επίπεδα.

Την Παρασκευή, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, σημείο αναφοράς για την ευρωζώνη, βρέθηκε πάνω από το 1% για πρώτη φορά από τις 28 Ιουλίου. Είχε πέσει έως και στο 0,68% νωρίτερα αυτόν τον μήνα, καθώς τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία τροφοδοτούσαν τους φόβους ύφεσης και είχαν οδηγήσει τους επενδυτές σε ασφαλή επενδυτικά προϊόντα.

Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με το Bloomberg:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v