Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά yields

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού κινείται καθοδικά κατά έξι μονάδες βάσης, στο 3,69%, του αντίστοιχου ισπανικού κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,83% και του 10ετούς ελληνικού κατά τρεις μονάδες βάσης, στο 3,82%.

Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά yields

Κατά δύο με επτά μονάδες βάσης χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων σήμερα Δευτέρα, με του 10ετούς γερμανικού να κινείται καθοδικά δύο μονάδες βάσης, στο 1,83%, του αντίστοιχου γαλλικού με ίδια κίνηση να φτάνει στο 2,28%, του 10ετούς ιταλικού κατά έξι μονάδες βάσης, στο 3,69%, του αντίστοιχου ισπανικού κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,83% και του 10ετούς ελληνικού κατά τρεις μονάδες βάσης, στο 3,82%.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας, σε ισχύ τίθεται το εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο και το όριο τιμής. Από το μέτρο εξαιρούνται η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Τσεχία, λόγω του υψηλού βαθμού εξάρτησης από το αργό της Ρωσίας που μεταφέρεται με αγωγούς. Στα $60 το όριο τιμής για το ρωσικό πετρέλαιο που μεταφέρεται με πλοία.

Κατά 24% μείωσαν τη ζήτηση φυσικού αερίου οι χώρες της ΕΕ τον Νοέμβριο, παρόλο που οι θερμοκρασίες έπεσαν, σε μία ακόμη ένδειξη ότι το μπλοκ καταφέρνει να μειώσει την εξάρτησή του από τη ρωσική ενέργεια μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της περιοχής δήλωσαν αποφασισμένοι να επαναφέρουν τον πληθωρισμό-ρεκόρ στο στόχο τους, δηλαδή στο 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v