Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα για τα ευρωπαϊκά yields μετά τον πληθωρισμό Ισπανίας

Η απόδοση του 10ετούς Bund σημειώνει άνοδο κατά 4 μονάδες βάσης στο 2,29%, το υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Ιανουαρίου. Του 10ετούς ελληνικού διατηρείται στο 4,27% ενώ του 5ετούς υποχωρεί σχεδόν εννέα μονάδες βάσης, στο 3,30%.

Αλμα για τα ευρωπαϊκά yields μετά τον πληθωρισμό Ισπανίας

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης καταγράφουν απότομη άνοδο τη Δευτέρα μετά τον υψηλό πληθωρισμό στην Ισπανία και εν αναμονή της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τα επιτόκια την Πέμπτη.

Ο πληθωρισμός στην Ισπανία, προσαρμοσμένος στην ευρωζώνη, διαμορφώθηκε σε 5,8% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο, από 5,5% τον Δεκέμβριο. Ηταν σημαντικά πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών για 4,7%.

Τα στοιχεία ώθησαν τις αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης, οι οποίες κινούνται αντιστρόφως με τις τιμές, να αυξηθούν απότομα.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού γερμανικού ομολόγου σημειώνει άνοδο κατά 4 μονάδες βάσης στο 2,29%, το υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Ιανουαρίου.

Του 10ετούς ιταλικού σημείωσε άλμα έως και 10 μονάδες, ο υψηλότερο επίπεδο από τις 6 Ιανουαρίου, προτού μαζέψει την άνοδο σε έξι μονάδες βάσης, στο 4,292%. Το ισπανικό 10ετές ενισχύεται κατά 3 μονάδες στο 3,296%.

Οι επενδυτές ετοιμάζονται για μια γεμάτη εβδομάδα, με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης και την τελευταία απόφαση της Federal Reserve να αναμένεται την Τετάρτη. Η Τράπεζα της Αγγλίας, μαζί με την ΕΚΤ, την Πέμπτη και τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

Η ΕΚΤ αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 bps την Πέμπτη, ανεβάζοντας το βασικό της επιτόκιο στο 2,5%, το υψηλότερο από το 2008.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού διατηρείται στο 4,27% ενώ του 5ετούς κινείται καθοδικά σχεδόν εννέα μονάδες βάσης, στο 3,30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v