Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά yields μετά τον ΡΜΙ

Σε αντίθεση με το κλίμα στην Ευρώπη, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού κινείται ανοδικά κατά 11 μονάδες βάσης, στο 4,27%.

Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά yields μετά τον ΡΜΙ

Καθοδικά κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης την Τρίτη, καθώς τα στοιχεία του Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) απέτυχαν να δώσουν κατεύθυνση, ενώ οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τη μελλοντική πορεία νομισματικής σύσφιξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι αναλυτές είπαν ότι τα Bunds είχαν τιμολογήσει την πρόσφατη ανακούφιση του πληθωρισμού, αλλά δεν έχουν προσαρμοστεί στη βελτίωση της ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι υπάρχει περισσότερο περιθώριο για την τιμολόγηση υψηλότερων αποδόσεων.

Αναπάντεχη επιστροφή σε μέτρια ανάπτυξη έκανε η επιχειρηματική δραστηριότητα της ευρωζώνης τον Ιανουάριο, ενισχύοντας τις ενδείξεις που θέλουν την ύφεση στο μπλοκ να μην είναι τόσο βαθιά όσο φοβόμασταν ή ακόμη και ότι μπορεί να ξεφύγει από την ύφεση.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών αγορών (ΡΜΙ) της S&P Global, που θεωρείται καλός δείκτης της συνολικής οικονομικής υγείας, ανήλθε στις 50,2 μονάδες αυτόν τον μήνα από 49,3 τον Δεκέμβριο. 

Σε αντίθεση ωστόσο με το κλίμα στην Ευρώπη, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ενισχύεται 11 μονάδες βάσης, στο 4,27%.

Oι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων σύμφωνα με το Bloomberg:

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v