Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθοδικά τα yields, τι αναμένουν οι επενδυτές από την ΕΚΤ

Η απόδοση του 10ετούς Bund υποχωρεί κατά 0,5 μονάδες βάσης, στο 2,15%. Του ελληνικού 10ετούς κατά μία μονάδα βάσης, στο 4,19% ενώ του 5ετούς κατά 8,5 μονάδες βάσης, στο 3,25%.

Καθοδικά τα yields, τι αναμένουν οι επενδυτές από την ΕΚΤ

Υποχωρούν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης την Πέμπτη με τους επενδυτές να τιμολογούν την έλλειψη πιο επιθετικών σημάτων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη συνεδρίαση πολιτικής της την επόμενη εβδομάδα.

Οι αναλυτές δηλώνουν ότι η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ μπορεί να αναγνωρίσει ότι η προοπτική των επιτοκίων εξαρτάται από τα δεδομένα και να μην επαναλάβει ότι η τιμολόγηση της αγοράς όσον αφορά τα τερματικά επιτόκια είναι πολύ χαμηλή.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως ο Fabio Panetta, δήλωσαν ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να δεσμευτεί για συγκεκριμένη αύξηση επιτοκίων μετά τον Φεβρουάριο, ενώ ο Joachim Nagel και ο Gabriel Makhlouf υποστήριξαν ότι οι αυξήσεις επιτοκίων ενδέχεται να συνεχιστούν και στο δεύτερο τρίμηνο.

Ορισμένοι συμμετέχοντες στην αγορά εικάζουν πρόσφατα για αύξηση των επιτοκίων κατά 50 bps τον Φεβρουάριο και πιθανώς 25 bps τον Μάρτιο, με τον κύκλο σύσφιξης να τελειώνει σύντομα.

Η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων της Γερμανίας, το σημείο αναφοράς του μπλοκ, υποχωρεί κατά 0,5 μονάδες βάσης (bps) στο 2,15%. Έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα στο 1,967% στα μέσα Ιανουαρίου, αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2011 στο 2,569% στις αρχές του 2023.

H απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχωρεί μία μονάδα βάσης, στο 4,19% ενώ του 5ετούς κατά 8,5 μονάδες βάσης, στο 3,25%.

Κατά τρεις μονάδες βάσης χαμηλότερα του 10ετούς ιταλικού, στο 4,05%.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v