Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από υψηλά ετών απομακρύνονται τα yields

Η απόδοση του 2ετούς Bund έφτασε στο 3,367%, το υψηλότερο από το 2008, προτού υποχωρήσει στο 3,31%.

Από υψηλά ετών απομακρύνονται τα yields

Αφήνουν τα πολυετή υψηλά που έφτασαν νωρίτερα οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ευρωπαϊκών ομολόγων, ακολουθώντας τα yields στις ΗΠΑ, μετά τις παρατηρήσεις του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, που έστειλαν σήμα στους επενδυτές για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Η απόδοση του 2ετούς Bund έφτασε στο 3,367%, το υψηλότερο από το 2008, προτού υποχωρήσει στο 3,31%.

Η απόδοση του 2ετούς ιταλικού μειώθηκε κατά 2 μονάδες βάσης (bps) στο 3,85%, ενώ του 2ετούς Treasury έφτασε στο 5,084%, το υψηλότερο από το 2007, προτού μαζευτεί στο 5,046%.

Η πώληση των ομολόγων, των οποίων οι τιμές κινούνται αντιστρόφως στις αποδόσεις, ήρθε αφού ο Πάουελ είπε στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας ότι η Fed πιθανότατα θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από το αναμενόμενο, δεδομένων των πρόσφατων ισχυρών δεδομένων και ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μεγαλύτερα βήματα εάν χρειαστεί. Θα μιλήσει ξανά στο Κογκρέσο αργότερα σήμερα.

Τα βραχυπρόθεσμα ομόλογα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις προσδοκίες των επιτοκίων και τα futures δείχνουν πιθανότητα 70% για αύξηση 50 μονάδων βάσης στην επόμενη συνεδρίαση της Fed, από περίπου 30% πριν από την κατάθεση, σύμφωνα με το εργαλείο Fedwatch του CME.

Οι αποδόσεις 10ετών ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με το Bloomberg:

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v