Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερές οι αποδόσεις της ευρωζώνης

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου, το σημείο αναφοράς για την ευρωζώνη, παραμένει στο 2,37%, έχοντας σε μεγάλο βαθμό διατηρηθεί σε μικρό εύρος τις τελευταίες εβδομάδες. Στο 3,70% του ελληνικού 10ετούς.

Σταθερές οι αποδόσεις της ευρωζώνης

Σταθερές παρέμεναν οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις δημόσιες εμφανίσεις αρκετών υπευθύνων χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ενόψει της περιόδου ησυχίας πριν από τη συνεδρίαση.

Oπως μεταδίδει το Reuters, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου Isabel Schnabel δήλωσε σε βελγική εφημερίδα ότι "δεδομένης της μεγάλης αβεβαιότητας σχετικά με την επιμονή του πληθωρισμού, το κόστος του να κάνεις πολύ λίγα συνεχίζει να είναι μεγαλύτερο από το κόστος του να κάνεις πάρα πολλά".

Η Schnabel θεωρείται συχνά ένα από τα γεράκια στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, το οποίο καθορίζει τα επιτόκια.

Η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια συνολικά κατά 375 μονάδες βάσης το περασμένο έτος με την ελπίδα να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, προκαλώντας σημαντική πώληση των κρατικών ομολόγων.

Οι τρέχουσες προσδοκίες της αγοράς, οι οποίες παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες τις τελευταίες εβδομάδες, είναι ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης συνολικά, στις δύο επόμενες συνεδριάσεις της.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου, το σημείο αναφοράς για την ευρωζώνη, παραμένει στο 2,37%, έχοντας σε μεγάλο βαθμό διατηρηθεί σε μικρό εύρος τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη έδειξαν ότι οι καταναλωτές της ευρωζώνης έχουν μειώσει σημαντικά τις προσδοκίες τους για τον πληθωρισμό, αν και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν διεκδικούν ακόμη τη νίκη στη μάχη κατά του πληθωρισμού.

Οι αποδόσεις 10ετών ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με το Bloomberg:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v