Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρά τα ελληνικά ομόλογα, στο 4,01% το 10ετές

Κατά 14 μονάδες βάσης υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς. Ψήφος εμπιστοσύνης από JP Morgan και Citi στις ελληνικές τράπεζες. Ηπια καθοδικά οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης ενόψει αποφάσεων Fed.

Ισχυρά τα ελληνικά ομόλογα, στο 4,01% το 10ετές

Μεγάλη ανάσα παίρνει το κόστος του ελληνικού κρατικού δανεισμού, με την απόδοση του 10ετούς να κινείται καθοδικά κατά 14 μονάδες βάσης, στο 4,01%, του 7ετούς κατά επτά μονάδες βάσης στο 3,93% και του 5ετούς χαμηλότερα κατά 13 μονάδες βάσης, στο 3,63% (σσ η απόδοση κινείται αντίστροφα από την τιμή).

Νωρίτερα, ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν στις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan και Citi, με νέες τιμές-στόχους από την πρώτη και άνοδο των εκτιμήσεων για την κερδοφορία τους από τη δεύτερη.

Σήμερα επίσης διενεργήθηκε επανέκδοση μέσω δημοπρασίας ελληνικών τίτλων 4,25%, λήξεως 15 Ιουνίου 2033, ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Μικρή πτώση στις αποδόσεις των ευρωομολόγων

Ηπια καθοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης, καταγράφοντας πτώση κατά μία με τέσσερις μονάδες βάσης, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στην απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια αργότερα μέσα στην ημέρα.

Οπως θυμίζει το Reuters, η Τράπεζα της Αγγλίας συνεδριάζει και αυτή την Πέμπτη, ενώ θα ακολουθήσει η Τράπεζα της Ιαπωνίας την Παρασκευή. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης (bps) στο 4% και έδωσε το σήμα ότι η νομισματική σύσφιξη μάλλον έχει τελειώσει.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Γερμανίας υποχωρε μιάμιση μονάδα βάσης, στο 2,72%. Η απόδοση άγγιξε το 2,751% την Τρίτη, το υψηλότερο σημείο από τις αρχές Μαρτίου. Του αντίστοιχου ιταλικού κινείται καθοδικά κατά τέσσερις μονάδες βάσης, στο 4,48% και του ισπανικού κατά τρεις μονάδες βάσης, στο 3,77%.

«Πιστεύω ότι η κίνηση σήμερα το πρωί είναι κατά κύριο λόγο μια ανάσα ή μια μικρή διόρθωση ή προσαρμογή πριν από τη Fed μετά την αύξηση των αποδόσεων τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο Jussi Hiljanen, επικεφαλής στρατηγικής για τα ευρωπαϊκά επιτόκια στη δανειστή SEB.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v