Αντιστρέφουν την άνοδο της Δευτέρας οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού κινείται καθοδικά κατά 3 bps, στο 3,15%, ενώ του αντίστοιχου ισπανικού κατά 6 bps, στο 2,54%. Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας βρίσκονται πιθανότατα πίσω από τις κινήσεις των αποδόσεων.

Αντιστρέφουν την άνοδο της Δευτέρας οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης, αντιστρέφοντας την άνοδο της προηγούμενης ημέρας, καθώς οι επενδυτές παραμένουν στα στοιχήματα ότι τα επιτόκια θα μειωθούν σύντομα.

Η απόδοση 10 ετών της Γερμανίας υποχωρεί κατά 5 μονάδες βάσης (bps) στο 2,02%. Η απόδοση, η οποία κινείται αντιστρόφως προς την τιμή, αυξήθηκε 6 bps τη Δευτέρα, αφού άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, στο 2,009% την πρωινή συνεδρίαση.

Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας βρίσκονται πιθανότατα πίσω από τις κινήσεις των αποδόσεων, δήλωσε ο Jussi Hiljanen, επικεφαλής ευρωπαϊκής στρατηγικής επιτοκίων στην τράπεζα SEB.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Γαλλίας, Βιλερουά ντε Γκαλό, είπε ότι τα επιτόκια θα πρέπει να μειωθούν κάποια στιγμή το επόμενο έτος και ότι η ΕΚΤ θα επαναφέρει τον πληθωρισμό στο 2% έως το 2025 «το αργότερο».

Ο Γιάννης Στουρνάρας έδωσε πιο σκληρούς τόνους τη Δευτέρα, δηλώνοντας στο Reuters ότι ο πληθωρισμός πρέπει να είναι σταθερά κάτω από το 3% μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, προτού μειωθεί το κόστος δανεισμού.

Ο πληθωρισμός μειώθηκε ταχύτερα από το αναμενόμενο στο 2,4% τον Νοέμβριο, αλλά πολλοί οικονομολόγοι αναμένουν ότι θα αυξηθεί ξανά φέτος.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας, που θεωρείται σημείο αναφοράς για τις πιο υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης, υποχωρεί τελευταία κατά 7 bps στο 3,7%. Εφτασε στο χαμηλό ενός έτους στο 3,69% τη Δευτέρα πριν αυξηθεί.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού κινείται καθοδικά κατά 3 bps, στο 3,15%, ενώ του αντίστοιχου ισπανικού κατά 6 bps, στο 2,54%.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v