Εναλλαγή προσήμων στη Wall Street μετά την ανεργία

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street, μετά τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας. Άνοδος 2% για τον χρυσό. Κέρδη και για το αργό. Στο 1,24 ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Υποχωρούν οι αποδόσεις των treasuries. Άλμα 32% για Sears.

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες στη Wall, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αμερικάνικη οικονομία δημιούργησε λιγότερες από τις αναμενόμενες θέσεις εργασίας και το ποσοστό ανεργίας έπεσε στο 5,8%.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,01% στις 17.556 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,25% χαμηλότερα στις 4.627 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 0,09% στις 2.033 μονάδες.

H αμερικάνικη οικονομία δημιούργησε 214.000 νέες θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο, με το ποσοστό της ανεργίας να υποχωρεί κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 5,8%. Oι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 243.000 νέες θέσεις εργασίας.

«Ήταν μια συμπαθητική έκθεση, αλλά δεν δίνει καμία ένδειξη πως υπάρχει κάποιου είδους επιτάχυνση στην οικονομική δραστηριότητα» ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg. «Δεν πρόκειται περί μεγάλης απογοήτευσης, αλλά δεν βλέπουμε και κάποιου είδους θετική έκπληξη» πρόσθεσε.

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των αμερικάνικων ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, υποχωρεί δύο μονάδες βάσης στο 2,36%.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του χρυσού κινείται 2% υψηλότερα στα 1.167 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ άνοδο 0,59% σημειώνει η τιμή του αργού στα 78,37 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να ανακάμπτει πάνω από το 1,24. Το αμερικάνικο νόμισμα υποχωρεί και έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας.

Δραματική είναι η πτώση που καταγράφει το νόμισμα της Ρωσίας. Συγκεκριμένα, το ρούβλι υποχωρεί 2,2% στα 48,60 έναντι του δολαρίου, ενώ πέρασε το φράγμα των 60 έναντι του ευρώ για πρώτη φορά στην Ιστορία.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, άλμα 32% καταγράφει η μετοχή της Sears Holdings. Η εταιρεία ανέφερε πως εξετάζει την πώληση 200 με 300 καταστημάτων.

Άνοδο 4,7% σημειώνει η μετοχή της Zynga. Η εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών πίσω από το FarmVille ανακοίνωσε πωλήσεις που ήταν χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v