Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ κινείται ο S&P 500

Yψηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά λαμβάνοντας ώθηση από τα θετικά στοιχεία για την οικονομία της Γερμανίας. Αλμα 3% για το αργό. Μικρά κέρδη για το χρυσό. Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Βουτιά 13% για την μετοχή της Zynga.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στη Wall με τον S&P 500 σε νέο ιστορικό υψηλό, λαμβάνοντας ώθηση από τα θετικά στοιχεία για την γερμανική οικονομία και τις προσδοκίες για μια ελληνική συμφωνία.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,12% στις 17.991 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,30% υψηλότερα στις 4.872 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,1% ή 3 μονάδων στις 2.091 μονάδες.

«Η αμερικάνικη αγορά επωφελείται από μια διαρκή βελτίωση του κλίματος στην Ευρώπη, ιδίως μετά τα καλά στοιχεία για το ΑΕΠ της Γερμανίας» ανέφερε αναλυτής στο Reuters.

Τα στοιχεία για τη γερμανική οικονομία αποδείχθηκαν υπερδιπλάσια των προβλέψεων. Η στατιστική αρχή της χώρας ανακοίνωσε ρυθμό ανάπτυξης 0,7% για το τέταρτο τρίμηνο του 2014 σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Οι αναλυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, προέβλεπαν ανάπτυξη μόλις 0,3%.

Σε ετήσια βάση, το γερμανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 1,6%, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ανάπτυξη 1%.

Οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν 2,8% τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ εξαιτίας της βουτιάς στην τιμή του αργού, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εμπορίου.Εξαιρουμένων των τιμών του πετρελαίου, οι τιμές εισαγωγών κατέγραψαν απώλειες 0,7%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ διαμορφώνεται στο 1,42.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 3% στα 52,76 δολάρια το βαρέλι, ενώ άνοδο 0,60% καταγράφει ο χρυσός στα 1.228 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Zynga πραγματοποιεί βουτιά 13% μετά από πτώση 5% την Πέμπτη. Η δημιουργός του παιχνιδιού FarmVille προέβλεψε κέρδη πρώτου τριμήνου που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Άνοδο 4% καταγράφει η μετοχή του CBS. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v