Τη σκυτάλη από τις ευρωαγορές παίρνει η Wall Street

Στο πράσινο οι δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να προχωρούν σε «δεύτερη ανάγνωση» των μέτρων Ντράγκι. Κέρδη 2,5% για το αργό. Υποχωρεί ο χρυσός. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Αλμα 2% για Chevron.

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, λαμβάνοντας ώθηση από την άνοδο του αργού και ενώ οι επενδυτές επανεξετάζουν τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Μάριο Ντράγκι. 

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 1,01% ή 175 μονάδες στις 17.170 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 1,1% στις 4.713 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 1% υψηλότερα στις 2.009 μονάδες.

Ο βιομηχανικός δείκτης ξεπέρασε για πρώτη φορά φέτος τον κυλιόμενο μέσο όρο των τελευταίων 200 ημέρων.

Ράλι πραγματοποιούν οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά τη χθεσινή βουτιά, με τους επενδυτές να βλέπουν σήμερα με πιο θετική ματιά την ομοβροντία μέτρων της ΕΚΤ. O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 2,5% στις 341 μονάδες.

Από το μέτωπο των μάκρο, ο δείκτης τιμών εισαγωγών υποχώρησε 0,3% τον Φεβρουάριο, μετά από πτώση 1% τον Ιανουάριο.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι τιμές θα μειωθούν κατά 0,6%.

Βουτιά 4% πραγματοποίησαν οι τιμές για τα εισαγόμενα πετρελαιοειδή. Τον Ιανουάριο είχαν βουτήξει κατά 14,3%. Εξαιρουμένου του πετρελαίου, η πτώση των τιμών εισαγωγών περιορίστηκε τον Φεβρουάριο στο 0,1%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 2,5% υψηλότερα, στα 38,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,4% στα 1.267 δολάρια ανά ουγκιά.

Το αργό έλαβε ώθηση από την ανακοίνωση του IEA ότι οι τιμές μπορεί να έχουν πιάσει πάτο. Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (International Energy Agency - IEA) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι τιμές του πετρελαίου έχουν αγγίξει το χαμηλότερό τους επίπεδο, καθώς η συρρίκνωση της προσφοράς εκτός ΟΠΕΚ και οι διακοπές μέσα στον Οργανισμό έχουν διαβρώσει το παγκόσμιο πλεόνασμα. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου κινείται δύο μονάδες υψηλότερα, στο 1,93%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του $1,11.

Στο ταμπλό, κέρδη 2% καταγράφουν οι μετοχές των Chevron και Caterpillar.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v