Στάση αναμονής μετά τα ρεκόρ στη Wall

Ανάσες στην αμερικανική αγορά μετά τα απανωτά ρεκόρ, με οριακές απώλειες για τους δείκτες. Την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο περιμένουν οι επενδυτές. Ανοδικά το πετρέλαιο, μικρή πτώση για χρυσό. Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές.

Στάση αναμονής μετά τα ρεκόρ στη Wall

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες αναφοράς στην αμερικανική αγορά, μετά από μια σειρά ιστορικών υψηλών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη στο Κογκρέσο. 

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,19% στις 20.782 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,17% στις 2.363 μονάδες. Πτώση 0,28% στις 5.828 μονάδες για τον Nasdaq. 

Οι δείκτες S&P και Nasdaq καταγράφουν κέρδη για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες και ο Dow Jones για τρεις. Την Παρασκευή, ο Dow Jones κατέγραψε το 11ο συνεχόμενο κλείσιμο σε ιστορικά υψηλά.

Στο θετικό κλίμα συνεισφέρουν και οι τελευταίες δηλώσεις του αμερικανού δισεκατομμυριούχου Warren Buffett που είπε ότι δεν βλέπει "φούσκα" στην αγορά.

Οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία του αμερικανού Προέδρου αύριο στο Κογκρέσο για ενδείξεις αναφορικά με τις πολιτικές που προτίθεται να υλοποιήσει στη φορολογία και το σύστημα ασφάλισης. «Μετά τις πρόσφατες δεσμεύσεις του ότι θα ανακοινώσει μια μεταρρύθμιση-φαινόμενο στη φορολογία τις επόμενες εβδομάδες, οι αγορές περιμένουν λεπτομέρειες για τα σχέδια της νέας κυβέρνησης, δηλώνει ο αναλυτής της IronFX Μάριος Χατζηκυριάκος. 

Νωρίτερα, η ανακοίνωση ότι οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν πέραν των προσδοκιών, κατά 1,8% τον Ιανουάριο δεν έτυχε ιδιαίτερης προσοχής. 

Στην αγορά, ανοδικά κινείται ο τίτλος της Sotheby's μετα την ανακοίνωση κερδών που ξεπέρασαν τις προβλέψεις. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί και ο τίτλος της Hertz που ανακοινώνει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο. 

Στις αγορες συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, ενώ ιδιαίτερες πιέσεις υφίσταται η στερλίνα, καθώς συνεχίζονται τα σενάρια για δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στη Σκοτία. 

Ανοδος 0,8% για το πετρέλαιο στα 54,4 δολάρια το βαρέλι στο Νymex, ενώ ο χρυσός υποχωρεί οριακά στα 1.256 δολάρια την ουγκιά. 

Στην Ευρώπη, οριακές απώλειες 0,05% καταγράφει ο FTSE 100 στο Λονδίνο, στις 7.243 μονάδες ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 0,03% στις 11.800 μονάδες. Πτώση 0,19% για τον CAC 40 στο Παρίσι, στις 4.836 μονάδες.

 

Γιώργος Φλώκας [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v