Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικότητα στη Wall με το βλέμμα στη συνάντηση Τραμπ-Σι

Ηπιες μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, εν αναμονή της συνάντησης των προέδρων Τραμπ-Σι. Ενισχύεται το δολάριο. Κέρδη για πετρέλαιο και χρυσό. Στο 2,33% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Επιφυλακτικότητα στη Wall με το βλέμμα στη συνάντηση Τραμπ-Σι

Οριακές κινήσεις σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές, μετά τη χθεσινή δημοσίευση των πρακτικών της Fed και ενώ οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,02% στις 20.652 μονάδες, ο S&P 500 κινείται 0,07% υψηλότερα στις 2.354 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,14% στις 5.873 μονάδες. 

Η διήμερη συνεδρίαση ανάμεσα στους δύο ηγέτες θα ξεκινήσει σήμερα Πέμπτη στο εξοχικό θέρετρο του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα.

«Με τον Τραμπ να έχει κατηγορήσει στο παρελθόν επανειλημμένα την Κίνα ότι διατηρεί τεχνητά χαμηλά το νόμισμά της έναντι του δολαρίου και ότι κλέβει δουλειές από τους Αμερικανούς, το αποτέλεσμα της συνάντησης παραμένει άγνωστο. Αν ο Τραμπ αποφασίσει να κρατήσει σκληρή στάση και διατηρήσει τη σκληρή ρητορική κατά της Κίνας, τότε μπορεί να επικρατήσει η αποστροφή ρίσκου και οι επενδυτές να στραφούν προς τα ασφαλή καταφύγια» σημειώνει αναλυτής της FXTM.

Την Τετάρτη οι δείκτες στη Wall Street πραγματοποίησαν το μεγαλύτερο γύρισμα των τελευταίων 14 μηνών, μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed, που έδειξαν πως οι κεντρικοί τραπεζίτες ετοιμάζονται να «ξεφορτώσουν» τα ομόλογα που έχουν συσσωρεύσει στον ισολογισμό τους.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 25.000 στις 234.000. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθούν στις 250.000. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Απρίλιο του 2015.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,66% υψηλότερα στα 51,49 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,52% στα 1.254 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0659 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,33%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v