Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή άνοδος στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος έκλεισε η Wall Street με τον Dow Jones να κερδίζει μόλις 15 μονάδες. Καλά τα στοιχεία απασχόλησης. Τρίτη μέρα ανόδου για το πετρέλαιο. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Οριακή άνοδος στη Wall Street

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street εν αναμονή της συνάντησης του προέδρου Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ.

«Το αποτέλεσμα της συνάντησης δεν μπορεί να προβλεφθεί καθώς ο Τραμπ επανειλημμένα έχει κατηγορήσει την Κίνα ότι κρατά το νόμισμά της σε υπερβολικά χαμηλά επίπεδα και ότι «κλέβει» αμερικανικές θέσεις εργασίας», σχολίασε αναλυτής της FXTM.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν σε χαμηλό πέντε εβδομάδων και συγκεκριμένα κατά 25.000 αιτήσεις στις 234.000 έναντι 250.000 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στο μεταξύ, ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου για τρίτη διαδοχική μέρα εξαιτίας των προσδοκιών για επέκταση της συμφωνίας μείωσης της παραγωγής από τις χώρες μέλη του ΟΠΕΚ και στο β’ εξάμηνο του 2017. Ο μαύρος χρυσός ενισχύθηκε 1,1% στα 51,70 δολάρια ανά βαρέλι.

Παράλληλα, παραμένει αρνητικός ο αντίχτυπος από την πρόθεση της Fed να ξεφορτωθεί 4,5 τρισ. δολάρια σε ομόλογα από τον ισολογισμό της.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,07% ή 15 μονάδων στις 20.662, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,19% στις 2.357 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,25% στις 5.878 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Caterpillar (+1,7%) και Exxon Mobil (+0,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Procter & Gamble (-0,6%) και Intel Corp. (-0,4%).

Στην αγορά συναλλάγματος, η ισοτιμία δολαρίου- ευρώ κινήθηκε με οριακές διακυμάνσεις για τέταρτη διαδοχική μέρα. Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε στο 1,0645 από 1,0665 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,4% στα 1.253 δολ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κέρδισε μία μονάδα βάσης στο

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v