Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ ο Dow Jones με το βλέμμα στη Fed

Συγκρατημένη άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed. Σε νέα υψηλά ο Dow Jones. Υποχωρεί το δολάριο. Μικρή πτώση για χρυσό. Στο 2,33% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ ο Dow Jones με το βλέμμα στη Fed

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed και ενώ οι επενδυτές ετοιμάζονται για τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων μεγάλων τραπεζών. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,1% στις 22.852 μονάδες, επιτυγχάνοντας νέο ρεκόρ. Ο Nasdaq κινείται 0,03% υψηλότερα στις 6.589 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,03% στις 2.551 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο αριθμός των ανοικτών θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ υποχώρησε στα 6,08 εκατομμύρια τον Αύγουστο από 6,14 εκατ. τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας κοντά σε επίπεδα ρεκόρ.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού περίπου 5,43 εκατ. άνθρωποι προσλήφθηκαν και 5,23 εκατ. έχασαν τις δουλειές τους.

Το ποσοστό παραίτησης μεταξύ των υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα έμεινε αμετάβλητο στο 2,4%.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός διολισθαίνει 0,2% στα 1.292 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το αργό πετρέλαιο κινείται 0,18% υψηλότερα, στα 51,01 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1846 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 2,33%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Kroger πραγματοποιεί άλμα 4,9%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v