Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ κινούνται οι Dow Jones και Nasdaq

Μικρή άνοδο καταγραφούν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τους Nasdaq και Dow Jones να κινούνται σε νέα επίπεδα-ρεκόρ. Οριακές κινήσεις για χρυσό και αργό. Απώλειες 2,75% για την General Electric.

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ κινούνται οι Dow Jones και Nasdaq

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με τους Nasdaq και Dow Jones να σκαρφαλώνουν σε νέα υψηλά και τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο σε δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed και στα αποτελέσματα των τραπεζών αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Οι BlackRock, Citigroup, Bank of America και Wells Fargo είναι μερικές από τις τράπεζες που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα αυτήν την εβδομάδα.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,1% στις 22.796 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,03% υψηλότερα στις 6.593 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,06% στις 2.550 μονάδες. 

Tην Παρασκευή, τα αδύναμα στοιχεία για την αγορά εργασίας έβαλαν τέλος στο μεγαλύτερο σερί ανοδικών συνεδριάσεων τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,4% υψηλότερα στα 49,48 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,58% στα 1.282 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1736 δολαρίου/ευρώ.

Στο ταμπλό, η μετοχή της General Electric υποχωρεί 2,75%, στα 23 δολάρια. 

H μετοχή του Netflix σκαρφάλωσε σε νέο ιστορικό υψηλό, μια ανάσα από τα 200 δολάρια. Η εταιρεία αύξησε τις συνδρομές σε ορισμένα από τα πακέτα προγραμμάτων που προσφέρει στις ΗΠΑ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v