Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yποχωρεί η Wall Street μαζί με το αργό

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην αμερικάνικη αγορά, με την GE να διολισθαίνει σε χαμηλό έξι ετών. Απώλειες για το δολάριο. Μικρή πτώση για χρυσό. Χαμηλότερα 2,1% το αργό.

Yποχωρεί η Wall Street μαζί με το αργό

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με το αργό να 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,3% στις 23.368 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,66% χαμηλότερα στις 6.713 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,43% στις 2.573 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ σημείωσε άνοδο 0,4% τον Οκτώβριο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Τον Σεπτέμβριο, ο δείκτης είχε καταγράψει παρόμοια άνοδο.

Σε ετήσια βάση, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 2,8%. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Φεβρουάριο του 2012. Τον Σεπτέμβριο, ο ετήσιος δείκτης είχε κινηθεί 2,6% υψηλότερα.

Σε ομιλία της στη Φρανκφούρτη, η επικεφαλής της Fed Τζάνετ Γέλεν υποστήριξε ότι μία από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι ο τρόπος με τον οποίο τα διάφορα μέλη της επικοινωνούν με το κοινό.

«Eίναι πραγματικά μία από τις προκλήσεις του συστήματός μας» ανέφερε η κα Γέλεν σε πάνελ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη. «Έχουμε μια πολύ μεγάλη επιτροπή, 19 ανθρώπων» σημείωσε. «Είχαμε ένα είδος δημοκρατικοποίησης της νομισματικής πολιτικής που ξεκίνησε πραγματικά από τον προκάτοχό μου» πρόσθεσε η ίδια.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 02,1% στα 55,5 δολάρια το βαρέλι, μετά τα στοιχεία που έδειξαν αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ και την μείωση των προβλέψεων για τη ζήτηση. Ο χρυσός κινείται 0,5% χαμηλότερα, στα 1.272 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,175 δολάριο/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 2,4%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της General Electric βουτάει 6%, σε χαμηλό έξι ετών. Τη Δευτέρα ο νέος CEO της εταιρείας ανακοίνωσε σχέδιο αναδιάρθρωσης που προβλέπει απολύσεις και πώληση στοιχείων ενεργητικού. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v