Μεικτά πρόσημα στη Wall με βουτιά 1% για τον Nasdaq

Mε αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες, με τον Dow Jones να σημειώνει ρεκόρ και τον Nasdaq να βουτάει 1%. Ενισχύεται το δολάριο. Στο 2,38% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Μεικτά πρόσημα στη Wall με βουτιά 1% για τον Nasdaq

Οι αμερικανικές μετοχές κινούνται με μεικτά πρόσημα την Τετάρτη, με τους S&P 500 και Dow Jones να σκαρφαλώνουν σε νέα υψηλά, μετά τη θετική αναθεώρηση του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο και τον Nasdaq να γυρίζει σε αρνητικό έδαφος. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,3% στις 23.913 μονάδες, ο S&P 500 κινείται 0,17% υψηλότερα στις 2.631 μονάδες, ενώ ο Νasdaq σημειώνει πτώση 1,3% στις 6.819 μονάδες. 

Αναλυτές απέδωσαν το τεχνολογικό sell-off σε μια «μεγάλη εναλλαγή» από τις μετοχές του τεχνολογικού τομέα σε άλλους κλάδους, όπως τον τραπεζικό.

«Προκαλεί έκπληξη να βλέπει κανείς μια τόσο μεγάλη πτώση μετά από τόσο καλά θεμελιώδη στοιχεία. Αναρωτιέμαι αν γίνεται κάποιο rotation. Οι τράπεζες γίνονται πιο ελκυστικές μετά την κατάθεση του Τζερόμ Πάουελ» δήλωσε στο CNBC o Μike Bailey, αναλυτής της FBB Capital Partners.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε κατά 3,3% το τρίτο τρίμηνο, έναντι αρχικής μέτρησης 3,1%. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από το τρίτο τρίμηνο του 2014 και υψηλότερο από το 3,1% του δεύτερου τριμήνου.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η μέτρηση για το ΑΕΠ θα αυξηθεί στο 3,2% από το 3,1%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,22% στα 57,86 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,6% στα 1.291 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1835 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς πραγματοποιεί άλμα πέντε μονάδων βάσης, στο 2,38%.

Στο ταμπλό, βαριές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές του τεχνολογικού τομέα.

Η μετοχή του Netflix βουτάει 4,9%, της Amazon 3,5%, της Alphabet 2,5%, της Nvidia 6,2% και του Facebook 4,3%.

Bαριές απώλειες σημειώνει η μετοχή της Apple, υποχωρώντας 2% στα 168 δολάρια. 

Κέρδη σημειώνει ο τραπεζικός τομέας, με τη μετοχή της JP Morgan σημειώνει άνοδο 2% στα 103 δολάρια, ενώ κέρδη 1,5% καταγράφει η Goldman Sachs. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v