Πτωτικές διαθέσεις για τη Wall Street

Οριακές κινήσεις για Dow Jones και S&P, μεγαλύτερες πιέσεις για τον Nasdaq λόγω Apple. Χαμηλών συναλλαγών συνεδρίαση με τις ευρωπαϊκές αγορές κλειστές. Ανοδικά το πετρέλαιο, ήπιες μεταβολές στα νομίσματα.

Πτωτικές διαθέσεις για τη Wall Street

Συνεδρίαση χαμηλών όγκων και προσδοκιών η πρώτη μετά τα Χριστούγεννα στη Wall Street. Με κλειστές τις αγορές στην Ευρώπη αλλά και σημαντικά χρηματιστήρια στην Ασία (μεταξύ αυτών η Αυστραλία και το Χονκ Κονγκ) σε αργία δεν αναμένονται ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Η εβδομάδα ούτως ή άλλως έχει λιγότερες συνεδριάσεις, ενώ λίγα είναι τα στατιστικά νέα που θα ανακοινωθούν και μπορούν να επηρεάσουν τις αγορές.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,1% στο ξεκίνημα στις 24.730 μονάδες, ενώ ο S&P 500 χάνει μονοψήφιο αριθμό μονάδων στις 2.679 μονάδες. Μεγαλύτερη είναι η πίεση για τον Nasdaq. Ο τεχνολογικός δείκτης καταγράφει απώλειες 0,4%, στις 6,933 μονάδες εξαιτίας κυρίως των ρευστοποιήσεων στη μετοχή της Apple. Η τελευταία πέφτει 2,2% μετά από δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι η ακριβή τιμή του iphone X μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη ζήτηση.

Σε ότι αφορά το δολάριο εμφανίζεται να υποχωρεί οριακά έναντι του δείκτη ICE US Dollar που το συγκρίνει με έξι ισχυρά νομίσματα. Ο συγκεκριμένος δείκτης βρίσκεται στο 93,396 έναντι 93,37 την Δευτέρα και 93,314 την Παρασκευή, την τελευταία δηλαδή ημέρα «κανονικών» συνεδριάσεων. Το ευρώ κινείται στα 1,85 δολάρια αφού προηγουμένως κατάφερε υψηλό 2,5 εβδομάδων στο 1,1901.

Στασιμότητα και στην αγορά ομολόγων με την απόδοση του 10ετούς treasury στο 2,487% από 2,486% την Παρασκευή και το 2ετές στο 1,903% από 1,894%.

Ανοδικά το πετρέλαιο μετά από αναφορές για έκρηξη σε αγωγό στη Λιβύη. Το West Texas Intermediate παράδοσης Φεβρουαρίου κερδίζει 11 σεντς στις 58,58 δολάρια το βαρέλι αλλά με τις συναλλαγές 69% χαμηλότερες από το μέσο όρο των τελευταίων 100 ημερών. Το Brent παράδοσης Φεβρουαρίου κέρδισε εννέα σεντς στα 65,34 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v