Επιμένουν στα ρεκόρ οι S&P και Nasdaq

Νέα ιστορικά υψηλά σημείωσαν οι S&P και Nasdaq. Οριακή πτώση για τον Dow Jones. Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα. «Άλμα» 10% για τη μετοχή του Netflix. Νέες πιέσεις στο δολάριο.

Επιμένουν στα ρεκόρ οι S&P και Nasdaq

Στον ρυθμό των εταιρικών αποτελεσμάτων κινήθηκε η Wall Street μετά τον τερματισμός της αναστολής λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη και έσοδα τριμήνου ανακοίνωσαν οι Johnson & Johnson, Procter & Gambler και Travelers.

Στον αντίποδα, τα καθαρά κέρδη της Verizon διαμορφώθηκαν κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Παράλληλα, η μετοχή του Netflix ενισχύθηκε 10% μετά τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου και τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξησης σε συνδρομητές. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας για πρώτη φορά πέρασε πάνω από τα 100 δισ. δολάρια.

«Οι μετοχές θα συνεχίσουν να ευνοούνται από τα καλά αποτελέσματα εταιρειών τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό», σχολίασε ο CEO της Chaikin Analytics, Marc Chaikin.

«Μόλις τώρα ξεκινήσαμε να ενώνουμε τα κομμάτια του παζλ για τον αντίχτυπο που θα έχει η μειωμένη φορολογία στις επιχειρήσεις» Κάποιες θα ευνοηθούν σημαντικά ενώ κάποιες άλλες ήδη ξεκίνησαν τις διαγραφές», ανέφερε ο επικεφαλής της επενδυτικής Plumb Funds, Tom Plumb.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με οριακή πτώση 0,01% στις 26.210 μονάδες, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,22% στις 2.839 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,71% στις 7.460 μονάδες.

Σημειώνεται ότι οι S&P και Nasdaq έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Travelers (+5%) και General Electric (+4,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Johnson & Johnson (-4,2%) και Procter & Gamble (-3,1%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,3% στο 1,2296 από 1,2261 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI έπιασε νέο υψηλό τριών ετών καθώς ενισχύθηκε 1,4% στα 64,47 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,4% στα 1.336 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «έχασε» μία μονάδα βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,64%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v