Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμική επιστροφή των αγοραστών στη Wall Street

Ανάκαμψη στη Wall Street μετά από διήμερο sell off. H μεγαλύτερη άνοδος από το Νοέμβριο του 2016 για τους Dow Jones και S&P. Πτώση 20% για τον δείκτη φόβου VIX. Τρίτη μέρα υποχώρησης για τον χρυσό.

Δυναμική επιστροφή των αγοραστών στη Wall Street

Ανοδική ανάσα στη Wall Street σε μια συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων μετά από διήμερο sell off που «κόστισε» στον Dow Jones περισσότερες από 1.800 μονάδες.

Σήμερα o Dow Jones έκλεισε με κέρδη 2,33% ή 567 μονάδων στις 24.912, ο S&P κατέγραψε άνοδο 1,74% στις 2.695 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 2,13% στις 7.115 μονάδες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το εύρος διακύμανσης του Dow Jones ξεπέρασε τις 1000 μονάδες.

Παραμένοντας στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των DowDuPont (+5%), Home Depot (+4%) και Apple (+3,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Exxon Mobil (-2,3%), Merck & Co (1,7%) και Coca Cola (-0,9%).

Σημειώνεται ότι ο δείκτης φόβου VIX που την Δευτέρα είχε «εκτιναχθεί» έως και 110%, σήμερα υποχώρησε 20% στις 29,95 μονάδες.

«Η υπερβολική αισιοδοξία άφησε τις μετοχές εκτεθειμένες σε αυξημένη μεταβλητότητα καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων κινούνται μακριά από τα χαμηλά τους», σχολίασε ο επικεφαλής στρατηγικός επενδυτής της Baird, Bruce Bittles. «Αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πωλήσεις περιορίζονται και ότι σύντομα οι μετοχές θα ανακάμψουν, η ευρύτερη αγορά δείχνει σε χειρότερη κατάσταση», σημείωσε.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο εννέα μονάδων βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,79%.

Στο εταιρικό μέτωπο, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα δ’ τριμήνου ανακοίνωσε η Allegran καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 4,86 δολάρια και τα έσοδα στα 4,33 δισ. δολάρια έναντι 4,74 δολ. και 4,28 δισ. δολάρια που προέβλεπαν οι αναλυτές, αντίστοιχα.

Επιπλέον καλά αποτελέσματα δ’ τριμήνου ανακοίνωσε και η General Motors. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στο 1,65 δολ. και τα έσοδα στα 37,72 δις. δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη στο 1,39 δολ. και έσοδα στα 36,98 δισ. δολάρια.

Παράλληλα σε κλοιό πιέσεων παρέμεινε και σήμερα η τιμή του πετρελαίου WTI. «Η πτώση στην τιμή του αργού οφείλεται κυρίως στο παγκόσμιο sell off στις μετοχές. Οι επενδυτές στρέφονται στο δολάριο που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο. Οπότε το δολάριο ενισχύεται. Αυτό κάνει τα εμπορεύματα πιο ακριβά για να αγοραστούν, την ώρα που υπάρχει προσφορά για ξεπούλημα», σχολίασε ο επικεφαλής της Trifecta Energy, Sukrit Vijayakar. Το πετρέλαιο WTI υποχώρησε 1,2% στα 63,39 δολάρια ανά βαρέλι.

Αντίστοιχα και η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα για τρίτη διαδοχική μέρα, τούτη τη φορά κατά 0,5% στα 1.329 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο λίγο πριν το πέρας της χρηματιστηριακής συνεδρίασης, γύρισε οριακά πτωτικά έναντι του ευρώ στο 1,2374 από 1,2364 την προηγούμενη μέρα.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v