Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος στη Wall Street

Κέρδη κατέγραψε το αμερικανικό χρηματιστήριο εν αναμονή των κρίσιμων στοιχείων πληθωρισμού στις ΗΠΑ. Επέστρεψε πάνω από τις 7.000 μονάδες ο Nasdaq. Οριακή πτώση για την τιμή του πετρελαίου. Υποχώρησε το δολάριο.

Επιφυλακτική άνοδος στη Wall Street

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.

Ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,16% ή 39 μονάδων στις 24.640, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,26% στις 2.662 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,45% στις 7.013 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Cisco Systems (+1,7%), Walmart (+1,5%) και Caterpillar (+1,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των DowDuPont (-1,3%), United Technologies (-1,2%) και Merck & Co (-0,9%).

Παράλληλα, ο δείκτης φόβου VIX υποχώρησε για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, τούτη τη φορά κατά 2,2% στις 25,05 μονάδες.

«Αύριο αναμένεται η ανακοίνωση των πιο κρίσιμων στοιχείων πληθωρισμού των τελευταίων δέκα ετών στις ΗΠΑ. Ο αυξανόμενος πληθωρισμός (που οδηγεί σε υψηλότερα επιτόκια) έχει γίνει το μεγαλύτερο ρίσκο για το ράλι στη Wall Street» ανέφερε ο Tom Essaye, ιδρυτής της “The Sevens Reports”.

Σήμερα η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 2,83%. Υπενθυμίζεται ότι χθες το 10ετές είχε πιάσει υψηλό αντίστοιχο του Ιανουαρίου 2014 στο 2,86%.

Στο μεταξύ η Κεντρική Τραπεζίτης του Κλίβελαντ, Loretta Mester εμφανίστηκε καθησυχαστική αναφορικά με την μεταβλητότητα των τελευταίων ημερών στην αγορά.

«Μια βαθύτερη και πιο επίμονη πτώση στη χρηματιστηριακή αγορά θα μπορούσε να περιορίσει την εμπιστοσύνη και να μειώσει τη διάθεση για ανάληψη κινδύνου. Ωστόσο οι κινήσεις που παρακολουθούμε είναι μακριά από αυτό το σενάριο».

Στο εταιρικό μέτωπο, η PepsiCo ανακοίνωσε ζημιές 710 εκατ. δολαρίων στο τρίμηνο και έσοδα 5,9 δισ. από 6,3 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στο 1,31 δολ. ανά μετοχή έναντι 1,3 που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε πτωτικά μετά την πρόβλεψη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) ότι η παγκόσμια προσφορά αργού θα υπερκαλύψει τη ζήτηση το 2018. Το πετρέλαιο υποχώρησε 0,2% στα 59,19 δολάρια ανά βαρέλι.

Στον αντίποδα, η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,3% στα 1330 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε για δεύτερη διαδοχική μέρα έναντι του ευρώ, τούτη τη φορά κατά 0,5 στο 1,2357 από 1,2293 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v