Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεπερνάει το σοκ του πληθωρισμού η Wall Street

Σε θετικό έδαφος γυρίζουν οι δείκτες στην αμερικάνικη αγορά. Στο 2,9% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Πτώση για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ.

Ξεπερνάει το σοκ του πληθωρισμού η Wall Street

Σε θετικό έδαφος οι αμερικανικές μετοχές, δείχνοντας σημάδια αντίστασης στις καθοδικές πιέσεις που ασκούν οι φόβοι για τον πληθωρισμό.

O Dow Jones ενισχύεται 0,67% στις 24.805 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,46% υψηλότερα στις 7.115 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 1,08% στις 2.691 μονάδες. 

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 2,1% σε σχέση με πέρυσι, υψηλότερα από το 1,9% που ανέμεναν οι αναλυτές. Σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2017, ο δείκτης τιμών ενισχύθηκε κατά 0,5%.

Εξαιρουμένης της ευμετάβλητης κατηγορίας των τροφίμων και της ενέργειας, ο λεγόμενος δομικός δείκτης τιμών κατέγραψε άνοδο 0,3%, τη μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2017.

Εν τω μεταξύ, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν 0,3% τον Ιανουάριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων έντεκα μηνών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,18% στα 58,48 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,1% υψηλότερα, στα 1.331 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διαγράφει τα κέρδη έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,236 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται έξι μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,9%. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων τεσσάρων ετών. 

Στο ταμπλό, η Fossil πραγματοποιεί άλμα 61%, μετά την ανακοίνωση κερδών που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις.

Ράλι 12% σημειώνει η μετοχή της Chipotle, μια μέρα μετά την ανακοίνωση του νέου CEO.

Σημαντικά είναι τα κέρδη του τεχνολογικού τομέα. Η μετοχή του Netflix ενισχύεται 3,7%, του Snap 3,1%, του Facebook 3%, της Amazon 1,8% και της Alphabet 1,5%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v