Ισχυρές πιέσεις στη Wall Street μετά το ράλι

Στο κόκκινο κινούνται και οι τρεις δείκτες στη Wall Street με τον Nasdaq να "βουλιάζει" 3%. Πτώση για γεν και χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο. Υποχωρεί το αργό. Στο 2,83% το 10ετές.

Ισχυρές πιέσεις στη Wall Street μετά το ράλι

Σε ρευστοποιήσεις προχωρούν οι επενδυτές στη Wall Street λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης.

O Dow Jones σημειώνει πτώση  1,3%, στις 23.873 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 2,9% στις 7.006 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 1,7%, στις 2.613 μονάδες. 

«Υπήρχαν πολλές ανησυχίες για το εμπόριο την προηγούμενη εβδομάδα, οι οποίες έχουν έκτοτε υποχωρήσει. Η Κίνα και οι ΗΠΑ διαπραγματεύονται μια λύση, η οποία θα αφαιρέσει λίγο βάρος από την αγορά. Την ίδια στιγμή, η πτώση ήταν πολύ μεγάλη και η απαισιοδοξία υπερβολική, οπότε θα γινόταν το ράλι ανεξάρτητα από τα καλά νέα», ανέφερε αναλυτής στο Marketwatch.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης S&P/Case-Shiller κατέγραψε εποχικά προσαρμοσμένη αύξηση 0,5% στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο.

Τη Δευτέρα οι δείκτες σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2015, αν και είχε προηγηθεί η χειρότερη εβδομάδα της τελευταίας διετίας.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,5% στα 65,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,9% στα 1.348 δολάρια η ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,23 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 2,83%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της General Electric πραγματοποιεί άλμα 5%, εν μέσω σεναρίων για ενδεχόμενη επένδυση του Γουόρεν Μπάφετ. 

Πτώση 2,45% σημειώνει η μετοχή της Microsoft, 1,5% της Apple, 1,3% της Cisco και 1% της Intel. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v