Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά το sell-off

Διστακτικά κέρδη σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά τη χθεσινή βουτιά. Άνοδος για το δολάριο. Ράλι 3% για το αργό πάνω από τα $70. Αλμα 6% για την General Electric.

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά το sell-off

Οριακή άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με το βλέμμα των επενδυτών να παραμένει επικεντρωμένο στις κινήσεις του Ντόναλντ Τραμπ στο εμπόριο. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,24% στις 24.303 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,47% στις 7.564 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 2.722 μονάδες. 

Τη Δευτέρα, οι δείκτες πραγματοποίησαν βουτιά μετά την απειλή της κυβέρνησης Τραμπ να περιορίσει τις κινεζικές επενδύσεις σε στρατηγικούς τομείς. Οι ανησυχίες εντάθηκαν μετά την ανακοίνωση της Harley-Davidson ότι θα μεταφέρει μέρος της παραγωγής εκτός ΗΠΑ.

Από τα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board υποχώρησε στις 126,4 μονάδες από 128,8 μονάδες το Μάιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διολισθήσει στις 182,1 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 3,4% στα 70,44 δολάρια το βαρέλι, μετά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Τραμπ πιέζει χώρες να περιορίσουν τις εισαγωγές αργού από το Ιράν. Ο χρυσός υποχωρεί 0,83% στα 1.258 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1674 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο 2,88%. H απόδοση του 2ετούς τίτλου ενισχύεται τέσσερις μονάδες βάσης, στο 2,532%. Tη Δευτέρα, το spread ανάμεσα στις αποδόσεις των δύο τίτλων συρρικνώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2007.

Στο ταμπλό, η μετοχή της General Electric πραγματοποιεί άλμα 6%. Ο βιομηχανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προσχωρήσει σε spin οff της μονάδας υγειονομικής περίθαλψης. 

Η μετοχή της Harley-Davidson διολισθαίνει 1,2%, μετά από βουτιά 6% τη Δευτέρα. Η ιστορική αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι δασμοί που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Τραμπ θα αυξήσει το κόστος και ότι θα μεταφέρει μέρος της παραγωγής εκτός ΗΠΑ.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v