Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για απασχόληση

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά μετά τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση. Υποχωρεί το δολάριο. Στο 2,82% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Ανοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για απασχόληση

Κέρδη καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, καθώς τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας αντισταθμίζουν τους φόβους για την κλιμάκωση της εμπορικής κόντρας ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,4% στις 24.472 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1% υψηλότερα στις 7.666 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,74% στις 2.757 μονάδες. Σε θετικό έδαφος κινούνται και οι 11 τομείς του S&P 500.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι δημιουργήθηκαν 213.000 νέες θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα.

Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 4% από το χαμηλό 18 ετών του 3,8%, καθώς ενισχύθηκε η συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό. Ειδικότερα, το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό διαμορφώθηκε στο 62,9% τον περασμένο μήνα από 62,7% τον Μάιο. Τους τρεις προηγούμενους μήνες είχε κινηθεί χαμηλότερα.

Εν τω μεταξύ, το μέσο ωρομίσθιο κινήθηκε 0,2% υψηλότερα τον Ιούνιο μετά από άνοδο 0,3% τον Μάιο. Σε ετήσια βάση, η άνοδος των μισθών διατηρήθηκε στο 2,7%. Η ήπια άνοδος στους μισθούς θα κατευνάσει τις ανησυχίες ότι η Fed θα προχωρήσει σε πιο επιθετική αύξηση των επιτοκίων.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 0,84% στα 72,33 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,07% χαμηλότερα, στα 1.257 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1752 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο επίπεδο του 2,82%.

Στο ταμπλό, άλμα 15,2% σημειώνει η μετοχή της Biogen. H εταιρεία ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα σε δοκιμή φαρμάκου για το Αλτσχάιμερ. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v