Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στη Wall Street με στήριξη από τη τεχνολογία

Θετικός γύρισε και ο Dow Jones λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης. Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Nasdaq. Στο επίκεντρο η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ- Ε.Ε. Σε νέο χαμηλό έτους ο χρυσός. Ενισχύθηκε το δολάριο

Άνοδος στη Wall Street με στήριξη από τη τεχνολογία

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street σε μια συνεδρίαση με πολλές εναλλαγές προσήμων.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,15% ή 35 μονάδες στις 24.306, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,3% στις 2.726 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,76% στις 7.567 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Walgreen Boots (+2%) και Microsoft (+1,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walmart (-2,1%) και Nike (-1,9%).

«Είμαστε στο τελευταίο στάδιο σε ένα από τα πιο μακροχρόνια «bull market» στην αμερικανική ιστορία και οι διακυμάνσεις στην αγορά είναι συνέπεια του προβληματισμού των επενδυτών για το πότε θα τελειώσει η άνοδος. Κάθε πιθανή απειλή μεγεθύνεται», ανέφερε ο επικεφαλής επενδύσεων της Bank of America Global Wealth & Investment, Chris Hyzy. «Υπάρχουν περισσότερες ανησυχίες τώρα από ότι στην αρχή του έτους, αλλά πιστεύουμε ότι η υγιής ανάπτυξη θα δώσει ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα στα επόμενα τρίμηνα και θα ώθηση την αγορά σε νέα υψηλά», σημείωσε.

Στο μεταξύ, η εμπορική κόντρα ΗΠΑ με Ε.Ε. συνεχίζεται. Η Κομισιόν απείλησε να επιβάλλει νέους δασμούς αξίας 300 δισ. δολαρίων σε αμερικανικές εισαγωγές, εάν οι ΗΠΑ εφαρμόσουν δασμούς στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκίνητων.

Προηγουμένως, ο Τραμπ είχε δηλώσει σε συνέντευξη του στο Fox News: «Η Ε.Ε. είναι τόσο κακή όσο και η Κίνα, ίσως λιγότερο. Είναι απαράδεκτο αυτό που μας κάνουν. Κοιτάξτε την κατάσταση στα αυτοκίνητα. Αυτοί μας στέλνουν τις Mercedes τους αλλά εμείς δεν μπορούμε να τους στείλουμε τα δικά μας αυτοκίνητα. Κοιτάξτε τι κάνουν στους αγρότες μας; Δεν θέλουν την αγροτική παραγωγή μας».

Επιπλέον, ο Λευκός Οίκος φέρεται να ετοιμάζει νόμο που θα επιτρέπει την αύξηση των δασμών χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου. Αν ο νόμος περάσει, αυτό θα σημαίνει ότι οι ΗΠΑ θα μπορούν να κινούνται εκτός των κανονισμών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ, ο δείκτης μεταποίησης έπιασε υψηλό τεσσάρων μηνών καθώς ανήλθε στις 60,2 μονάδες τον Ιούνιο από 58,7 τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει ανάπτυξη της μεταποιητικής δραστηριότητας.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,3% στα 73,94 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 1% στα 1.242 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,5% έναντι του ευρώ στο 1,1622 από 1,1682 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο μίας μονάδας βάσης στο 2,86%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v