Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι δείκτες. Αρνητικό γύρισμα για το αργό. Υποχωρεί το δολάριο. Στο 2,86% το αμερικανικό 10ετές. 'Ανοδος 1% για τον χρυσό.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές μετά το αρνητικό γύρισμα του αργού και ενώ παραμένουν οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο. 

Ο όγκος συναλλαγών είναι χαμηλός καθώς η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί νωρίτερα λόγω της αργίας της 4ης Ιουλίου την Τετάρτη.

O Dow Jones ενισχύεται 0,1% στις 24.322 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 7.563 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,1%, στις 2.729 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι εργοστασιακές παραγγελίες ενισχύθηκαν 0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Τον Απρίλιο οι παραγγελίες είχαν καταγράψει πτώση 0,4%.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι οι παραγγελίες θα παραμείνουν αμετάβλητες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διαγράφει τα αρχικά κέρδη και υποχωρεί 1,1% στα 73,1 δολάρια το βαρέλι.  Ο χρυσός κινείται 1,15% υψηλότερα, στα 1.255 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει πτώση έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1649 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,86%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v