Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με τραπεζική ώθηση

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με ράλι των τραπεζικών μετοχών. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Αλμα 11% για τη μετοχή της Nike. Μικρά κέρδη για το αργό πετρέλαιο. Στο 2,84% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Ανοδος στη Wall Street με τραπεζική ώθηση

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, λαμβάνοντας ώθηση από το ράλι που πυροδότησε στις τραπεζικές μετοχές η έγκριση μεγάλων επιστροφών κεφαλαίου από τη Fed. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 1% στις 24.456 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,72% υψηλότερα στις 7.555 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,72% στις 2.735 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν 0,2% σε σχέση με τον Απρίλιο, μετά από άνοδο 0,5%. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 0,4%.

Εν τω μεταξύ, τα προσωπικά εισοδήματα αυξήθηκαν κατά 0,4%, ενώ ο δείκτης τιμών προσωπικής κατανάλωσης (PCE) κινήθηκε 2,3% υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

Ο δομικός δείκτης PCE, ο οποίος είναι ο προτιμητέος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό, ενισχύθηκε σε ετήσια βάση στο 2%. Είναι η πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια που ο δείκτης αγγίζει το 2%, επίπεδο στο οποίο έχει τοποθετήσει η Fed και τον στόχο της για τον πληθωρισμό.

O δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 98,2 μονάδες από 98 τον Μάιο. Η αρχική μέτρηση για τον Ιούνιο ήταν στις 99,3 μονάδες και οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα υπάρξει μια μικρή μόνο υποβάθμιση στις 99,2 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,34% στα 73,69 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,05% υψηλότερα στα 1.251 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1631 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 2,846%.

Στο ταμπλό, άλμα 11% πραγματοποιεί η μετοχή της Nike, μετά την ανακοίνωση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων που ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v