Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eσπασε το αρνητικό σερί ο Dow Jones

Άνοδο 200 περίπου μονάδων για τον Dow Jones με ώθηση από τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα. Διέγραψε κέρδη 1% ο Nasdaq. Ράλι 3,5% για τη Google. Στο 2,96% το αμερικανικό 10ετές.

Eσπασε το αρνητικό σερί ο Dow Jones

Oι Dow Jones και S&P 500 έκλεισαν υψηλότερα την Τρίτη, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα συνέχισαν να είναι καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Ο βιομηχανικός δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,79% ή 197 μονάδων στις 25.241 μονάδες, βάζοντας τέλος σε μια τριήμερη βουτιά. Ο Nasdaq έκλεισε με οριακή πτώση 0,01% στις 7.840 μονάδες, διαγράφοντας κέρδη 1%. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,48% στις 2.820 μονάδες. 

Στο εταιρικό μέτωπο, η Alphabet, η μητρική της Google, ανακοίνωσε έσοδα 32,66 δισ. δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο, με 86% από αυτά να προέρχονται από τη διαφημιστική επιχείρηση της εταιρείας. Ξεπέρασαν τις προσδοκίες, που έκαναν λόγο για 32,17 δισ., με τη μετοχή να πραγματοποιεί άλμα 3,5%.

Τα υπόλοιπα από τα έσοδα προήλθαν από μη διαφημιστικές υπηρεσίες, που περιλαμβάνουν την πώληση εφαρμογών, αξεσουάρ και υπηρεσιών cloud.

Το πρόστιμο της ΕΕ περιέκοψε 60% από τα κέρδη της, στο διάστημα των τριών μηνών που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 3,2 δισ. δολάρια για το τρίμηνο ή στα $4,54 ανά μετοχή, σημειώνοντας υποχώρηση από τα $5,01 πέρυσι. Χωρίς το πρόστιμο, θα είχε κέρδη 11,75 δολαρίων ανά μετοχή, υψηλότερα από τον μέσο όρο των εκτιμήσεων για 9,64 δολάρια ανά μετοχή.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τομείς της μεταποίησης και υπηρεσιών στις ΗΠΑ αναπτύχθηκαν τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της IHS Markit.

Ο δείκτης μεταποίησης κινήθηκε υψηλότερα στις 55,5 μονάδες από 55,4 προηγουμένως. Ο δείκτης υπηρεσιών διολίσθησε στις 56,2 μονάδες από τις 56,5.

Οι μετρήσεις πάνω από τις 50 μονάδες καταδεικνύουν ανάπτυξη ενός τομέα.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου έκλεισε με μικρή άνοδο, επιστρέφοντας πάνω από τα $68. Με απώλειες έκλεισε για δεύτερη ημέρα ο χρυσός, στα $1.234.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου κινήθηκε σταθεροποιητικά, μετά το άλμα επτά μονάδων βάσης που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδράιση.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ, αλλά υποχώρησε έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v