Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στο νήμα για τη Wall με το εμπόριο στο επίκεντρο

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι δείκτες μετά την είδηση πως Ε.Ε. και ΗΠΑ ενδέχεται να αποφύγουν τον εμπορικό πόλεμο. Εκτός περιοχής διόρθωσης ο S&P 500. Βουτιά 4,6% για General Motors.

Ράλι στο νήμα για τη Wall με το εμπόριο στο επίκεντρο

Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, διευρύνοντας τα κέρδη στο τέλος της συνεδρίασης εν μέσω προσδοκιών για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ε.Ε. και την αποφυγή ενός εμπορικού πολέμου. 

Το πρακτορείο Dow Jones μετέδωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξασφάλισε κατά τη συνάντηση με τον Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ παραχωρήσεις, οι οποίες θα αποτρέψουν την πρόκληση εμπορικού πολέμου με την Ευρώπη. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,69% στις 25.415 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,17% στις 7.932 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,91% στις 2.846 μονάδες.

Στο ταμπλό,  η General Motors βούτηξε 4,6%. Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων, αλλά μείωσε το guidance για όλη τη χρονιά, λόγω των αυξήσεων στις τιμές εμπορευμάτων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε κέρδη 1,81 δολάρια ανά μετοχή, σε προσαρμοσμένη βάση, σε σύγκριση με τα 1,78 δολάρια ανά μετοχή που προέβλεπαν οι αναλυτές δημοσκόπησης του Reuters. Τα έσοδα τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο έφτασαν τα 36,76 δισ. δολάρια, ελαφρώς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις αλλά 0,6% χαμηλότερα από πέρυσι.

Η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει κέρδη 6 δολαρίων ανά μετοχή το 2018, χαμηλότερα από τα $6,41 προηγουμένως.

Άνοδο 2,9% σημείωσε η μετοχή της Microsoft, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών κινήθηκαν 5,3% χαμηλότερα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 631.000 μονάδων. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Οκτώβριο του 2017.

Οι πωλήσεις του Μαίου αναθεωρήθηκαν στις 666.000 μονάδες, έναντι 689.000 που είχε μετρηθεί αρχικά.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις θα υποχωρήσουν 2,8% στις 670.000.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου έκλεισε με άνοδο 1,1% στα 69,3 δολάρια το βαρέλι. Με άνοδο έκλεισε και ο χρυσός, στα $1.231.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου υποχώρησε στο 2,93%, μετά τα στοιχεία για τις πωλήσεις νεόδμητων. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολίσθησε έναντι του ευρώ, της λίρας και του γεν. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v