Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογική «βουτιά» στη Wall Street

Με πτώση 1,46% έκλεισε την εβδομάδα ο Nasdaq. Σε αρνητικό έδαφος και οι S&P 500 και Dow Jones, οι οποίοι κατέγραψαν εβδομαδιαία κέρδη. Κατρακύλα 20,6% για το Τwitter. Aπώλειες 8,6% για Intel.

Τεχνολογική «βουτιά» στη Wall Street

Απώλειες κατέγραψαν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, καθώς η ισχυρή πτώση του τεχνολογικού τομέα αντιστάθμισε τα θετικά στοιχεία για το ΑΕΠ.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,3% στις 25.451 μονάδες, αλλά έκλεισε σε θετικό έδαφος την εβδομάδα. Ο Nasdaq διολίσθησε 1,46% στις 7.737 μονάδες, καταγράφοντας τη δεύτερη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση. O S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,66% στις 2.818 μονάδες. 

Το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με τον υψηλότερο ρυθμό σε διάστημα περίπου 4 ετών το δεύτερο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, ενισχύθηκε κατά 4,1%, έναντι 2,2% το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η καταναλωτική δαπάνη ενισχύθηκε κατά 4%, ενώ οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου αυξήθηκαν κατά 5,4%.

Στο ταμπλό, σε ελεύθερη πτώση 20,6% βρέθηκε η μετοχή του Twitter, καθώς το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι μειώθηκαν οι ενεργοί χρήστες σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους. 

Η μετοχή της Αmazon έκλεισε με οριακή άνοδο 0,05%, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έφτασε να ενισχύεται ως και 4,6%. Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Τα καθαρά κέρδη εκτινάχθηκαν σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, στο ρεκόρ των 2,5 δισ. δολαρίων, ξεπερνώντας το όριο του ενός δισ. για τρίτη συνεχόμενη φορά, με την πρώτη να έχει γίνει το τέταρτο τρίμηνο του 2017.

 

Βουτιά 8,6% σημείωσε η μετοχή της Intel. Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών στον κόσμο ανακοίνωσε αποτελέσματα που απογοήτευσαν τους αναλυτές.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κατέγραψε πτώση 1% στα 68,84 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινήθηκε 0,3% χαμηλότερα, στα 1.231 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη που σημείωσε μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινήθηκε δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,95%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v