Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H βουτιά του Facebook έριξε τους Nasdaq και S&P

Πτώση 1% σημείωσε ο Nasdaq εν μέσω πιέσεων από τις απώλειες 18,9% του Facebook. Άνοδος πάνω από 100 μονάδες για Dow Jones. Στο 2,98% το αμερικάνικο 10ετές. Ενισχύθηκε το δολάριο.

H βουτιά του Facebook έριξε τους Nasdaq και S&P

Mε αντίθετα πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες, καθώς η κατρακύλα της μετοχής του Facebook άσκησε πιέσεις στον τεχνολογικό τομέα και στους Nasdaq και S&P 500.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,45% ή 112 μονάδες στις 25.527 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 1,01% στις 7.852 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,3% στις 2.837 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Facebook βούτηξε 18,96% στα 176,26 δολάρια. Η πτώση οδήγησε σε απώλεια κεφαλαιοποίησης $100 δισ., τη μεγαλύτερη στην ιστορία της αμερικανικής αγοράς μετοχών. 

Οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από τα έσοδα τριμήνου του δικτύου, τα οποία ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις. Η εταιρεία προειδοποίησε ότι τα περιθώρια κέρδους θα μειώνονται για αρκετά χρόνια, λόγω του κόστους βελτίωσης των δικλίδων ασφαλείας για τα προσωπικά δεδομένα και την επιβράδυνση της χρήσης στις μεγαλύτερες διαφημιστικές αγορές.

Τα στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο ήταν η πρώτη ένδειξη πως ο νέος νόμος στην Ευρώπη για τα προσωπικά δεδομένα, αλλά και τα σκάνδαλα της Cambridge Analytica και άλλων app developers, έπληξαν τις δραστηριότητες της εταιρείας όπως αναφέρει το Reuters.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις ανεργίας αυξήθηκαν κατά 9.000 και έφτασαν τις 217.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Ιουλίου, λίγες ημέρες μετά το χαμηλό 48 ετών.

Η άνοδος των αιτήσεων ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που έκαναν λόγο για 215.000 και είναι στο υψηλότερο σημείο από τον Ιούνιο. Ωστόσο, η ευρύτερη εικόνα παραμένει αμετάβλητη και η αγορά εργασίας ισχυρή.

Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών ενισχύθηκαν κατά 1% τον Ιούνιο, σημειώνοντας την πρώτη ανοδική κίνηση των τελευταίων τριών μηνών.

Ωστόσο, τα κέρδη ήταν μικρότερα από τις εκτιμήσεις. Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το MarketWatch προέβλεπαν κέρδη 3,8%.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου έκλεισε με άνοδο 0,3% στα 69,5 δολάρια το βαρέλι. Με πτώση έκλεισε ο χρυσός, στα $1.225.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου ενισχύθηκε τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,98%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,7% έναντι του ευρώ, ενώ υποχώρησε έναντι του γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v