Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στη Wall Street με τα αποτελέσματα στο προσκήνιο

Πτωτικά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street. Στο επίκεντρο, τα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και η επικείμενη συνεδρίαση της Fed. Ανοδο σημειώνει το πετρέλαιο, μικρές απώλειες για την τιμή του χρυσού.

Απώλειες στη Wall Street με τα αποτελέσματα στο προσκήνιο

Πτωτικές τάσεις διαμορφώνονται για τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την αρχική νευρικότητα, με τα αποτελέσματα των εισηγμένων να βρίσκονται στο προσκήνιο. Μόλις δύο συνεδριάσεις απέχουν για να κλείσει ο Ιούλιος και οι τρεις κύριοι δείκτες καταγράφουν κέρδη:

Ο Dow Jones ενισχύεται 4,9% τον Ιούλιο, ο S&P 3,7%, ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 3%.

Στις ειδήσεις από το εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Caterpillar καταγράφει κέρδη β' τριμήνου υψηλότερα των προσδοκιών. Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στο 1,171 δισ. δολάρια έναντι 802 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα έσοδα ενισχύθηκαν στα 14,01 δισ. έναντι $11,33 δισ. το β' τρίμηνο του 2017.

Πιέσεις για την Tyson Foods καθώς το outlook που ανακοίνωσε η εισηγμένη δεν φάνηκε να ικανοποιεί επενδυτές και αναλυτές. Απώλειες για την MGM resorts, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι σχεδιάζει κοινοπραξία με τη βρετανική GVC Holdings.

Kινητικότητα καταγράφεται για τις μετοχές «τεχνολογίας», με την Apple να ανακοινώνει αποτελέσματα β' τριμήνου το βράδυ της Τρίτης.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται σταδιακά και στη Fed, η οποία συνεδριάζει Τρίτη και Τετάρτη. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, η κεντρική τράπεζα δεν θα προχωρήσει σε νέες αυξήσεις επιτοκίων. Η επόμενη «κίνηση» από τη Fed αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Εν τω μεταξύ η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται κατά 1,9%, στα 70 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει μικρή πτώση και κινείται στα επίπεδα των 1.230 δολαρίων ανά ουγγιά.

Στις ισοτιμίες, το δολάριο υποχωρεί ελαφρώς σε σχέση με το ευρώ, με την ισοτιμία τους να κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,16. Η τιμή του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου κινείται στη ζώνη του 2,98%.

Ο Dow Jones κινείται στις 25.340 μονάδες με απώλειες 0,43%, ενώ ο S&P υποχωρεί 0,57%, στις 2.802 μονάδες.

Πτωση 1,3% για τον Nasdaq, που κινείται στις 7.635 μονάδες.

Αρης Δαμουλάκης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v