Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέμπτη κερδοφόρα συνεδρίαση για τον Nasdaq

Το μακροβιότερο ανοδικό σερί από τον Μάιο σημείωσε ο Nasdaq. Νέο ιστορικό υψηλό για Apple. «Άλμα» 17% για τη SeaWorld. Παραμένει ο προβληματισμός από την εμπορική κόντρα ΗΠΑ-Κίνας. Πάνω από τα 69 δολ. το πετρέλαιο.

Πέμπτη κερδοφόρα συνεδρίαση για τον Nasdaq

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street με ώθηση από τα καλά εταιρικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με μέτρηση της FactSet, το 80% των εισηγμένων του S&P έχουν γνωστοποιήσει καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου. Αν αυτό το ποσοστό παραμείνει μέχρι το τέλος των εταιρικών ανακοινώσεων τότε θα έχει καταγραφεί ο μεγαλύτερος αριθμός εταιρειών με καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα από το 2008 (όταν άρχισε να κρατά στοιχεία η Factset).

Νωρίτερα, καλά αποτελέσματα β’ τριμήνου ανακοίνωσε και η SeaWorld (+17%) καθώς τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 22,7 εκατ. δολάρια από ζημιές 175,9 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους και τα έσοδα αυξήθηκαν 4,9% στα 391,9 εκατ. δολάρια από 371,4 εκατ. που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,16% ή 40 μονάδων στις 25.502, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,35% στις 2.850 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,61% στις 7.859 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Walt Disney (+1,7%) και DowDoPont (+1,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των IBM (-1,2%) και Boeing (-0,5%).

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Apple έπιασε νέο ιστορικό υψηλό για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, σημειώνοντας άνοδο 0,5% στα 209,08 δολ.

Στο μεταξύ, παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας μετά την απειλή του Πεκίνου ότι θα επιβάλει δασμούς σε εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων αξίας 60 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου οι δασμοί θα επιβληθούν κυρίως σε αγροτικά προϊόντα και θα κυμαίνονται από 5% έως 25%.

Παράλληλα, ο Κεντρικός Τραπεζίτης του Σεντ Λούις, James Bullard, υποστήριξε στο CNBC ότι «θα πρέπει συνεχώς να σχεδιάζουμε για το χειρότερο και να ελπίζουμε για το καλύτερο. Δεν είναι σωστή η άποψη ότι η ύφεση είναι αναπόφευκτη επειδή είχαμε ανάπτυξη για κάποιον καιρό. Άλλωστε η παραγωγή παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα από εκείνα που θα βρισκόταν αν είχαμε μια πιο φυσιολογική ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει ότι η οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται για περισσότερο καιρό σε σχέση με το παρελθόν».

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 0,8% στα 69,01 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,4% στα 1.217 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά υψηλότερα έναντι του ευρώ στο 1,1556 από 1,1568 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,94%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v