Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές διαθέσεις στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν οι Dow Jones και S&P. Έβδομη σερί άνοδος για τον Nasdaq. Προβληματίζει η εμπορική κόντρα ΗΠΑ-Κίνας. «Βουτιά» 3,2% για το πετρέλαιο. Υποχώρησε το δολάριο.

Μικτές διαθέσεις στη Wall Street

Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Συγκεκριμένα, ο μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR) γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να επιβάλλει από την 23η Αυγούστου τελωνειακούς δασμούς 25% σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα συνολικής αξίας 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε αντίποινα για τις «δόλιες εμπορικές πρακτικές» που προσάπτει στην Κίνα. Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη επιβάλει δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 34 δισ. δολ.

Από την άλλη πλευρά, το Πεκίνο αφού χαρακτήρισε παράλογους τους νέους δασμούς, προχώρησε σε αντίμετρα. Συγκεκριμένα, επέβαλε δασμούς 25% σε αμερικανικές εισαγωγές αξίας 16 δισ. δολαρίων.

Στο μεταξύ, απογοήτευσαν τα αποτελέσματα β’ τριμήνου της Walt Disney καθώς μπορεί τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή να αυξήθηκαν στο 1,86 δολ. και τα έσοδα να ανήλθαν στα 15,23 δισ. δολάρια, ωστόσο οι αναλυτές ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη στο 1,95 δολ. και έσοδα στα 15,35 δισ. δολάρια.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,18% ή 45 μονάδων στις 25.583, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,03% στις 2.857 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,06% στις 7.888 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των McDonalds (+1,7%) και Pfizer (+1,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walt Disney (-2%) και Caterpillar (-1,7%).

Επιπλέον, η μετοχή της Tesla υποχώρησε 2,5% μετά το χθεσινό ράλι. Ο ιδρυτής της εταιρείας Έλον Μασκ ταρακούνησε την Τρίτη τους επενδυτές λέγοντας πως σκοπεύει να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο με μια προσφορά στα 420 δολάρια ανά μετοχή. Ο ίδιος είχε αφήσει να εννοηθεί πως έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI «βούλιαξε» 3,2% στα 66,94 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.221 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1615 από 1,1599 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 2,96%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v