Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικές ρευστοποιήσεις στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος γύρισαν και οι τρεις δείκτες της Wall Street παρά τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου της Boeing. "Βουτιά" 2,2% για τον Nasdaq. Σε υψηλό δύο μηνών το δολάριο. Στο 3,13% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Τεχνολογικές ρευστοποιήσεις στη Wall Street

Πτώση καταγράφει η Wall Street με πρωταγωνιστή των απωλειών τον τεχνολογικό δείκτη.

Ειδικότερα ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,64% στις 25.038 μονάδες. Ο S&P 500 κινείται 1,24% χαμηλότερα στις 2.706 μονάδες και ο Nasdaq "βουλιάζει"  2,2% στις 7.270 μονάδες. 

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκε η Beige Book από τη Fed. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της ομοσπονδιακής τράπεζας, η οικονομία αναπτύσσεται με μέτριο ρυθμό και οι επιχειρήσεις σε διάφορες βιομηχανίες αναφέρουν έλλειψη εργατικού δυναμικού. Επιπλέον αναφέρεται ότι τα αμερικανικά εργοστάσια έχουν αυξήσει τις τιμές λόγω των δασμών, αν και ο πληθωρισμός δείχνει να είναι ήπιος ή μέτριος στα περισσότερα τμήματα της χώρας. 

Νωρίτερα, η Βoeing ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή ύψους $3,58 για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας άνοδο 37% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο της χρονιάς, αρκετά υψηλότερα από τις προσδοκίες της αγοράς. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 4% σε ετήσια βάση, φτάνοντας στα $25,1 δισ.

Η μετοχή της ενισχύεται σχεδόν 3%, μετά τα νέα που θέλουν την εταιρεία να δίνει ώθηση στο ετήσιο outlook των κερδών μεταξύ $14,90 και $ 15,10. Πρόκειται για ανοδική αναθεώρηση από το προηγούμενο guidance των $14,30-$15,10.

Αποτελέσματα ανακοίνωσαν πριν την έναρξη της συνεδρίασης και οι AT&T και UPS. Οι μετοχές τους υποχωρούν 3%. Oι Ford, Microsoft, Tesla και Visa θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μετά τη λήξη της συνεδρίασης. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διαγράφει τις αρχικές απώλειες και κινείται 0,96% υψηλότερα στα 67,07 δολάρια το βαρέλι. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης βούτηξε ως τα 61,11 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών. Άνοδο 0,36% σημειώνει ο χρυσός, στα 1.232 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Το αμερικανικό νόμισμα σημειώνει άνοδο 0,7% έναντι του ευρωπαϊκού, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1394 δολ./ευρώ., ήτοι σε υψηλό δύο μηνών.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 3,13%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v