Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street με «βαρίδι» την Caterpillar

Περιορίζουν τις απώλειες οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τα αποτελέσματα και την Κίνα στο επίκεντρο. Υποχωρεί 250 μονάδες ο Dow Jones. Κέρδη 1,3% για τον χρυσό. Απώλειες 4,5% για το αργό, κάτω από τα $67. Στο 3,12% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Καταρρέει 7% η μετοχή της Caterpillar. Πτώση 5% για την 3M.

Πτώση στη Wall Street με «βαρίδι» την Caterpillar

Σε αρνητικό έδαφος οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου από τη 3M και την Caterpillar και εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της κινεζικής οικονομίας.

Οι δείκτες ξεκίνησαν τη συνεδρίαση στο βαθύ «κόκκινο», με τον Dow Jones να βυθίζεται ως και 2,2% ή 540 μονάδες, αλλά σταδιακά περιόρισαν τις απώλειες. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,9% ή 250 μονάδες στις 25.030 μονάδες, ο Nasdaq διολισθαίνει 0,9% στις 7.401 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,9% στις 2.731 μονάδες. 

Περισσότερες από 150 εταιρείες ετοιμάζονται να ανακοινώσουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα. Οι επενδυτές ελπίζουν πως τα αποτελέσματα θα δώσουν νέα ώθηση στις μετοχές, μετά το sell-off του Οκτωβρίου.

Ωστόσο, τα ρίσκα από την Κίνα δημιουργούν νέους αντίθετους ανέμους. Ο δείκτης Shanghai Composite Index έκλεισε την Τρίτη με πτώση 2,3%, βάζοντας τέλος στο διήμερο ράλι, καθώς οι διαβεβαιώσεις των Κινέζων αξιωματούχων για στήριξη της οικονομίας δεν κατάφεραν να καθησυχάσουν τους φόρους για τα σημάδια επιβράδυνσης.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 4,5% στα 66,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός πραγματοποιεί άλμα 1,3% στα 1.240 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ υποχωρεί έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,146 δολ./ευρώ. Άνοδο 0,6% σημειώνει το γεν έναντι του δολαρίου. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς βουτάει έξι μονάδες βάσης στο 3,12%.

Στο ταμπλό, η Caterpillar βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που απογοήτευσαν τους επενδυτές. Η μετοχή του βιομηχανικού κολοσσού διολισθαίνει 7%.

Πτώση 5% σημειώνει η μετοχή της 3M. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v