Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Βουτιά πάνω από 6% για τη Hasbro.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς εξασθενεί η αρχική ώθηση που προσέφερε το ράλι στο κινεζικό χρηματιστήριο.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,09% στις 25.420 μονάδες, ο Nasdaq πραγματοποιεί άλμα 0,7% στις 7.501 μονάδες, ενώ ο SP 500 καταγράφει απώλειες 0,07% στις 2.765 μονάδες. 

O S&P 500 έχει υποχωρήσει 5% από την αρχή του Οκτωβρίου, ενώ ο Dow Jones έχει διολισθήσει 3,8% και ο Nasdaq 7,4%.

κινεζικές μετοχές πραγματοποίησαν άλμα τη Δευτέρα, μετά τις διαβεβαιώσεις του Πεκίνου ότι θα στηρίξει τον ιδιωτικό τομέα της χώρας, στον απόηχο του sell-off της περασμένης εβδομάδας.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,36% στα 68,37 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,24% στα 1.225 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1483 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 3,18%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Hasbro βουτάει πάνω από 6%. Η εταιρεία παιχνιδιών ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα τριμήνου που ήταν χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ θα προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας.

Άλμα 3% σημειώνει η μετοχή της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v