Διευρύνει τις απώλειες η Wall με «βαρίδι» την τεχνολογία

Στο «κόκκινο» κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τις τεχνολογικές μετοχές να ηγούνται τις πτώσης. Ισχυρές απώλειες για το αργό. Μικρή άνοδος για δολάριο. Πιέσεις σε πετρέλαιο και χρυσό.

Διευρύνει τις απώλειες η Wall με «βαρίδι» την τεχνολογία

Ισχυρές απώλειες σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, με τον τεχνολογικό δείκτη να υποχωρεί πάνω από 1%. 

Οι επενδυτές «χωνεύουν» τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed εν μέσω ανησυχιών για την εμπορική κόντρα ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα. Η αμερικανική αγορά δέχεται πιέσεις και από τη βουτιά των κινεζικών μετοχών, σε χαμηλό τεσσάρων ετών. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,9% στις 25.465 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,4% χαμηλότερα στις 7.534 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,97% στις 2.782 μονάδες. 

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο δείχνουν πως η πλειοψηφία των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας τάχθηκε υπέρ μιας προσωρινής ανόδου των επιτοκίων πάνω από το επίπεδο που θεωρείται ουδέτερο για την οικονομία.

«Ορισμένοι συμμετέχοντες τόνισαν ότι η πολιτική θα πρέπει να γίνει ήπια περιοριστική για κάποιο διάστημα ενώ κάποιοι έκριναν πως θα ήταν αναγκαίο να αυξηθούν τα επιτόκια πάνω από την τελευταία τους αξιολόγηση για το ουδέτερο επίπεδο», αναφέρεται στο κείμενο των πρακτικών.

Στις τελευταίες τους προβλέψεις, οι αξιωματούχοι τοποθετούσαν το μακροπρόθεσμο ουδέτερο επιτόκιο στο 3%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν στις 210.000 την εβδομάδα που έληξε στις 13 Οκτωβρίου, από 215.000 προηγουμένως.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι αιτήσεις θα υποχωρήσουν στις 212.000.

Ο μέσος όρος των αιτήσεων τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες αυξήθηκε κατά 2.000, στις 211.750.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,62% στα 68,63 δολάρια το βαρέλι και ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,15% στα 1.225 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ καταγράφει οριακές απώλειες έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1499 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 3,2%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος alexa@euro2day.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v