Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall μετά το sell-off

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Στο 3,2% σκαρφαλώνει η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου. Άνοδος 1% για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο.

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall μετά το sell-off

Διαγράφουν τα αρχικά ισχυρά κέρδη οι αμερικανικές μετοχές, με τον τεχνολογικό δείκτη να γυρίζει σε αρνητικό έδαφος.

Ο Dow Jones κινείται 0,05% υψηλότερα στις 25.388 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ενισχυόταν ως και 0,7%. Ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,64% στις 7.436 μονάδες, διαγράφοντας κέρδη μιας ποσοστιαίας μονάδας. Ο S&P 500 κινείται 0,15% χαμηλότερα στις 2.765 μονάδες. 

Την Πέμπτη, ο Dow Jones υποχώρησε πάνω από 300 μονάδες, εν μέσω ισχυρών πιέσεων από τη βουτιά των κινεζικών μετοχών. Ο βιομηχανικός δείκτης και ο S&P 500 έχουν υποχωρήσει πάνω από 4% τον Οκτώβριο, ενώ ο Nasdaq έχει βουτήξει περίπου 7%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η Κίνα ανακοίνωσε ότι η οικονομία της αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,5% το τρίτο τρίμηνο, χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών. Οι κινεζικές μετοχές ωστόσο ενισχύθηκαν, καθώς η κινεζική κυβέρνηση έλαβε βήματα για να στηρίξει την αγορά. 

Στις ΗΠΑ, οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 3,4% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,15 εκατ. μονάδων.

Πρόκειται για την έκτη διαδοχική μηνιαία πτώση.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι οι μεταπωλήσεις θα διολισθήσουν στις 5,3 εκατ. μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,96% στα 69,31 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,15% στα 1.231 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει πτώση έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ καταγράφει κέρδη έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,146 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο 3,2%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Procter & Gamble πραγματοποιεί ράλι 7,7%. Η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα που ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αλμα 9% για την μετοχή της PayPal. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v