Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 190 μονάδων για τον Dow Jones

Ανοδικά κινήθηκαν οι Dow Jones και S&P. Συγκρατημένες απώλειες για τον Nasdaq. Πτώση 2,9% για τη μετοχή της Apple. Οριακές διακυμάνσεις για πετρέλαιο και χρυσό.

Κέρδη 190 μονάδων για τον Dow Jones

Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street με τον βιομηχανικό δείκτη να σημειώνει άνοδο 190 μονάδων και τον τεχνολογικό να υποχωρεί για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,76% στις 25.461 μονάδες, ο S&P έκλεισε με κέρδη 0,56% στις 2.738 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,38% στις 7.328 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των ΙΒΜ (+3,9%) και Chevron (+3,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Apple (-2,9%) και Goldman Sachs (-0,5%).

Στο μεταξύ, η προσοχή των επενδυτών επικεντρώθηκε στις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, οι Δημοκρατικοί αναμένεται να ξανακερδίσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων ενώ οι Ρεμπουμπλικανοί εκτιμάται ότι θα διατηρήσουν την πλειοψηφία –έστω οριακή- στη Γερουσία.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Sysco ανακοίνωσε κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα α’ τριμήνου καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 91 σεντς και τα έσοδα στα 15,2 δις. δολάρια από 92 σεντς και 15,4 δις. δολ. που προέβλεπαν αντίστοιχα οι αναλυτές.

Παράλληλα, ο Kινέζος πρόεδρος σε ομιλία του στο Expo 2018 στην Κίνα, τάχθηκε για άλλη μια φορά κατά του προστατευτισμού, επιχειρηματολογώντας υπέρ των ανοιχτών οικονομιών και των διεθνών συνεργασιών.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων παρά τη συμβιβαστική πρόταση από το Πεκίνο να αγοράσει περισσότερα αμερικανικά προϊόντα προκειμένου να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών.

Σημειώνεται ότι η επιβολή δασμών έχει αρνητικό αντίχτυπο στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις δύο χώρες οι οποίες σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα εμφάνισαν υψηλότερο κόστος παραγωγής και μειωμένες προοπτικές κερδοφορίας.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων, ο τομέας των Υπηρεσιών στις ΗΠΑ κατέβασε ταχύτητα τον Οκτώβριο. Ο δείκτης Υπηρεσιών ISM υποχώρησε στις 60,3 μονάδες, από 61,6 τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει στις 59,3 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε πτώση μόλις 0,1% στα 63,10 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,1% στα 1.232 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1418 δολ. από 1,1387 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v