Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη ημέρα ανόδου στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην πρώτη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις ευρωαγορές.

Τρίτη ημέρα ανόδου στη Wall Street

Ενισχύονται οι μετοχές την Πέμπτη, ξεκινώντας σε θετικό έδαφος τον Νοέμβριο μετά από έναν καταστροφικό Οκτώβριο.

Ο Dow Jones κινείται 0,8% υψηλότερα στις 25.324 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 1,1% στις 7.386 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,7% στις 2.731 μονάδες.

Αν ο S&P 500 κλείσει σε θετικό έδαφος την Πέμπτη, θα διευρύνει το θετικό σερί της αγοράς στις τρεις συνεδριάσεις, το μεγαλύτερο των τελευταίων έξι εβδομάδων.

Οι επενδυτές θα αναμένουν την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου της Apple, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης. Μια καλή επίδοση από τον τεχνολογικό κολοσσό θα έδινε ώθηση στον Nasdaq.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, η παραγωγικότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων ενισχύθηκε κατά 2,2% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο του έτους, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Το προηγούμενο τρίμηνο η παραγωγικότητα είχε αυξηθεί κατά 3%.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας υποχώρησε 2,1 ποσοστιαίες μονάδες, στις 57,7 τον περασμένο μήνα από 59,8 τον Σεπτέμβριο.

Οποιαδήποτε ανάγνωση υψηλότερα των 50 μονάδων δείχνει ανάπτυξη, ενώ χαμηλότερα συρρίκνωση.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,08% στα 65,29 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός πραγματοποιεί άλμα 1,3% στα 1.238 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1389 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται οριακά υψηλότερα, στο 3,16%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v