Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ημέρα ανόδου στη Wall Street

Άνοδο σημειώνουν οι δείκτες στην τελευταία συνεδρίαση του Οκτωβρίου, οδεύοντας ωστόσο προς μεγάλες μηνιαίες απώλειες. Ενισχύεται το δολάριο. Ράλι 5% για το Facebook. Υποχωρεί ο χρυσός.

Δεύτερη ημέρα ανόδου στη Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, επιχειρώντας να κλείσουν τον πολύ άσχημο Οκτώβριο με μια θετική επίδοση. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,6% στις 25.300 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 2,66% στις 7.351 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,88% στις 2.732 μονάδες. 

Ο βιομηχανικός μήνας αναμένεται να ολοκληρώσει τον Οκτώβριο με απώλειες 6%, ενώ ο S&P 500 βρίσκεται κοντά σε μια πτώση 7,9% και ο Nasdaq 11%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 227.000 τον Οκτώβριο, σύμφωνα με έκθεση των ADP και Moody’s Analytics.

Oι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv προέβλεπαν αύξηση κατά 189.000 μετά την άνοδο κατά 218.000 του Σεπτεμβρίου, η οποία αναθεωρήθηκε χαμηλότερα από το αρχικό νούμερο των 230.000.

Εν τω μεταξύ, το κόστος πρόσληψης του μέσου Αμερικανού εργαζόμενου αυξήθηκε κατά 0,8% το τρίτο τρίμηνο, ενώ το προηγούμενο είχε αυξηθεί κατά 0,6%, σύμφωνα με τον δείκτη κόστους εργασίας.

Οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη άνοδο (+0,7%), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζει το Reuters.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,1318 δολ./ευρώ.

Ο δείκτης του δολαρίου που καταγράφει τις κινήσεις του νομίσματος έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων κινείται στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,06% στα 66,14 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,8% στα 1.215 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται τρεις μονάδες βάσης στο 3,15%.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Facebook πραγματοποιεί άλμα 5,7% στα 146 δολάρια. Το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε κέρδη για το τρίτο τρίμηνο που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Άλμα 9% πραγματοποιεί η μετοχή της General Motors. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε αποτελέσματα που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για μείωση του κόστους. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v