Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στις εκλογές

H πτώση της μετοχής της Apple κρατάει τον Νasdaq στο «κόκκινο». Απώλειες για τον χρυσό. Στο 3,19% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ανακάμπτει η τιμή του πετρελαίου.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στις εκλογές

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, ενώ η πτώση της μετοχής Apple πιέζει τον Nasdaq. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,43% στις 25.364 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,42% χαμηλότερα στις 7.322 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,31% στις 2.731 μονάδες. 

Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι θα κατευθυνθούν στις κάλπες την Τρίτη για τις ενδιάμεσες εκλογές. Οι Δημοκρατικοί αναμένεται να ανακτήσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι προβλέπεται να διατηρήσουν την πλειοψηφία στη Γερουσία.

Αν οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρήσουν την πλειοψηφία και στα δύο σώματα, οι μετοχές μπορεί να λάβουν μια βραχυπρόθεσμη ώθηση, καθώς θα αυξηθούν οι πιθανότητες για περαιτέρω φοροαπαλλαγές. Την ίδια στιγμή, μια νίκη των Δημοκρατικών και στα δύο σώματα του Κογκρέσου θα προκαλέσει πιέσεις στις μετοχές, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε κατάργηση των πολιτικών που εφάρμοσε η κυβέρνηση Τραμπ για την τόνωση της οικονομίας.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης υπηρεσιών ISM υποχώρησε στις 60,3 μονάδες από 61,6 τον Σεπτέμβριο.Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει στις 59,3 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,52% στα 63,49 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,2% χαμηλότερα στα 1.230 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει οριακή άνοδο έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρώ διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1387 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 3,19%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple υποχωρεί 2,43%, διευρύνοντας τη βουτιά της Παρασκευής. H μετοχή βρέθηκε κάτω από τα 200 δολάρια για πρώτη φορά τους τελευταίους τρεις μήνες. Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε πως δεν θα σταματήσει τη δημοσίευση στοιχείων για τις πωλήσεις των προϊόντων της στους επενδυτές.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v