Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Boeing προβλημάτισε τη Wall Street

Με πτώση σχεδόν 100 μονάδων έκλεισε ο Dow Jones. Άνοδος για τους S&P και Nasdaq. «Βουτιά» 6,2% για τη μετοχή της Boeing. Υποχώρησε το δολάριο.

Η Boeing προβλημάτισε τη Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στη μέτρηση του πληθωρισμού, στη νέα «βουτιά» της μετοχής της Boeing και στις πολιτικές εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,38% ή 97 μονάδες στις 25.554, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,3% στις 2.791 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,44% στις 7.591 μονάδες.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση -όπως αναμενόταν- με ώθηση από τα κέρδη στο κόστος της διατροφής, της βενζίνης και των ενοικίων. Σημειώνεται ότι είχε παραμείνει αμετάβλητος για τρεις συνεχόμενους μήνες.

Για τους δώδεκα μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Φεβρουάριο, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 1,5%, καταγράφοντας την πιο μικρή άνοδο από τον Σεπτέμβριο του 2016. Τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός είχε φτάσει στο 1,6%, σε ετήσια βάση.

Στο μεταξύ, σε κλοιό πιέσεων παρέμεινε και σήμερα η μετοχή της της Boeing, υποχωρώντας 6,2%.

Η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Μαλαισία, η Αυστρία και το Βέλγιο προστίθενται στη λίστα των χωρών που αναστέλλουν τις πτήσεις με Boeing 737 Max, μετά την Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη και χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως μεταδίδει το MarketWatch.

Η απαγόρευση έρχεται μετά τη συντριβή των Ethiopian Airlines, που οδήγησε στον θάνατο 157 ανθρώπους, κοντά στην Αντίς Αμπέμπα.

Σημειώνεται ότι η Boeing έχει παραδώσει περισσότερα από 370 αεροσκάφη Max σε 47 πελάτες της.

Στην Ευρώπη, οι Βρετανοί βουλευτές καταψήφισαν τη συμφωνία αποχώρησης στην οποία κατέληξε η Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ απομένουν πλέον λιγότερες από τρεις εβδομάδες ως την ημέρα που θεωρητικά το Brexit θα γίνει πραγματικότητα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η συμφωνία απορρίφθηκε με 391 ψήφους κατά και 242 υπέρ.

Μετά την καταψήφιση της συμφωνίας, η Βουλή των Κοινοτήτων θα εξετάσει άλλες δύο προτάσεις, αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη, για το εάν το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία και για το εάν θα πρέπει να παραταθούν οι διαπραγματεύσεις.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε άνοδο 0,1% στα 56,87 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,5% στα 1.297 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,1289 δολ. από 1,1245 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση τριών μονάδων βάσης στο 2,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v