Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη σερί πτώση στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε και σήμερα το αμερικανικό χρηματιστήριο. Απώλειες 128 μονάδων για τον Dow Jones. Στο επίκεντρο οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας και η Beige Book. Ανέκαμψε η τιμή του χρυσού.

Τρίτη σερί πτώση στη Wall Street

Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street με το βλέμμα των επενδυτών να παραμένει στραμμένο στην εμπορική διαπραγμάτευση ΗΠΑ-Κίνας.

Χθες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται μια ανάσα από την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας.

Ωστόσο, αναλυτές σημειώνουν ότι κανείς δεν γνωρίζει τι θα περιλαμβάνει η εν λόγω συμφωνία. Όπως είχε αναφέρει ο ιδρυτής της «The Seven Report», Tom Essaye, «σε περίπτωση που αποσυρθούν όλοι οι δασμοί τότε η αγορά θα αποκτήσει θετικό καταλύτη».

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκε η Beige Book.

Σύμφωνα με την έκθεση της Fed, η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και το 35ημερο «λούκετο» στη λειτουργία υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης επιβάρυναν την αμερικανική οικονομία τις πρώτες εβδομάδες του 2019.

Παράλληλα, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου την Τετάρτη, το άλμα 18,8% που σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα τον Δεκέμβριο οδήγησε σε συνολικό έλλειμμα $621 δισ. την περασμένη χρονιά. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από το 2008.

Επιπλέον, η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ κατέβασε ταχύτητα τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο ADP, οι αμερικανικές επιχειρήσεις δημιούργησαν 183.000 νέες θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο. Τον Ιανουάριο είχαν δημιουργήσει 300.000 θέσεις εργασίας.

Η μέτρηση του ADP ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν 180.000 νέες θέσεις εργασίας.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,51% ή 128 μονάδες στις 25.677, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,65% στις 2.771 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,93% στις 7.505 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των DowDuPont (+1,4%) και Cisco Systems (+0,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walgreens Boots (-3,6%) και Pfizer (-2,4%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε πτώση 0,6% στα 56,22 δολ. ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,2% στα 1.287 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά χαμηλότερα έναντι του ευρώ στο 1,1313 δολ. από 1,1307 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση τριών μονάδων βάσης στο 2,68%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v