Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street μετά τα μάκρο

Κέρδη καταγράφουν οι δείκτες, με τη μετοχή της Boeing να επιχειρεί να επιστρέψει σε θετικό έδαφος. Άνοδος πάνω από 1% για το αργό. Στο 2,61% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Ανοδος στη Wall Street μετά τα μάκρο

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, να και περιόρισαν τα κέρδη μετά την απόφαση των ΗΠΑ να διατάξουν την καθήλωση στο έδαφος των Boeing 737 Max.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,3% στις 25.646 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,8% υψηλότερα στις 7.652 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,7% στις 2.810 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών κινήθηκαν ανοδικά τον Ιανουάριο στις Ηνωμένες Πολιτείες, για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Συγκεκριμένα, οι παραγγελίες ενισχύθηκαν κατά 0,4%, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση κατά 0,1%.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης τιμών παραγωγού (ΡΡΙ) ενισχύθηκε κατά 0,1% τον περασμένο μήνα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο, με ώθηση από την ανάκαμψη στις τιμές της βενζίνης. Τους τρεις προηγούμενους μήνες ο ΡΡΙ είχε υποχωρήσει.

Για τους δώδεκα μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Φεβρουάριο, ενισχύθηκε κατά 1,9%. Ηταν τα πιο μικρά κέρδη από τον Ιούνιο του 2017. Τον Ιανουάριο είχε αυξηθεί κατά 2%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει κέρδη 1,5% στα 57,76 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,7% υψηλότερα, στα 1.307 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,13 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,615%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Boeing διαγράφει τα αρχικά κέρδη και κινείται 3% χαμηλότερα, στα 370 δολάρια.

Η μετοχή της Rite Aid ενισχύεται 3,35%. Ο CEO της εταιρείας ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί.

Πτώση 6,6% σημείωσε η μετοχή της Express, μετά την ανακοίνωση κερδών τέταρτου τριμήνου τα οποία ήταν χειρότερα των προβλέψεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v