Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή διόρθωση στη Wall Street

Επιφυλακτικότητα επικράτησε την Τετάρτη στην αμερικανική αγορά υπό «βροχή» εταιρικών αποτελεσμάτων. Κοντά σε υψηλό δύο ετών το δολάριο. Βουτιά πάνω από 4% για την AT&T. Απώλειες 2,9% για την Caterpillar. Στο 2,52% υποχώρησε η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Μικρή διόρθωση στη Wall Street

Οριακές απώλειες κατέγραψαν την Τετάρτη οι αμερικανικές μετοχές μετά τα χθεσινά ρεκόρ και εν μέσω πιέσεων από την πτώση της τιμής του αργού. 

Ο Dow Jones διολίσθησε 0,22% στις 26.597 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 0,23% χαμηλότερα στις 8.102 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,22% στις 2.927 μονάδες.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών παρέμεινε επικεντρωμένο στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου, με τις Boeing, AT&T και Caterpillar να είναι τα βαριά «χαρτιά» της σημερινής συνεδρίασης.

H μετοχή της Caterpillar βούτηξε 2,9% πατά την ανακοίνωσε κερδών πρώτου τριμήνου τα οποία ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Αναλυτές απέδωσαν την πτώση στην υποχώρηση των πωλήσεων της εταιρείας στην αγορά της Ασίας. 

Άνοδο 0,35% σημείωση η μετοχή της Βoeing. Ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι ήρθε αντιμέτωπος με αυξημένα κόστη ύψους $1 δισ. τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 31 Μαρτίου, καθώς και ότι εγκαταλείπει το outlook του 2019. Ανακοίνωσε επίσης σταματάει την επαναγορά μετοχών.

Τα κέρδη ανά μετοχή ήταν $3,16, σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες. Τα έσοδα κινήθηκαν καθοδικά κατά 2%, στα $22,92 δισ. έναντι $22,98 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της Refinitiv.

Εν τω μεταξύ, η AT&T βούλιαξε πάνω από 4%, μετά την ανακοίνωση εσόδων πρώτου τριμήνου τα οποία ήταν χειρότερα από ότι ανέμεναν οι αναλυτές. Τα έσοδα επηρεάστηκαν αρνητικά από τις αδύναμες πωλήσεις στη μονάδα της WarnerMedia.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο συνέχισε την ανοδική πορεία έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώθηκε στο 1,185 δολ./ευρώ, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο του τελευταίου μήνα.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος καταγράφει τις κινήσεις του νομίσματος έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων, σκαρφάλωσε κοντά σε υψηλό δύο ετών, στις 97,7 μονάδες.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διολίσθησε κατά τέσσερις μονάδες βάσης, στο 2,52%.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου υποχώρησε από τα υψηλά έξι μηνών, κλείνοντας κάτω από τα 66 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός ανέκαμψε, σημειώνοντας άνοδο 0,3% στα 1.278 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v